З Італії прийшли сумні новини. З'явилася інформація, що у вівторок, 29 грудня, зупинилося серце відомого французького модельєра італійського походження П'єра Кардена. Про сумну втрату повідомила сім'я модельєра.

Про це стало відомо завдяки повідомленню інформаційного агентства France Presse.

Поки що подробиці смерті модельєра, якому було 98 років, не наводяться.

Кар'єру П'єр починав як театральний художник. У 1946 році створив костюми для фільму "Красуня і чудовисько" Жана Кокто, а в 1947-му почав працювати у Крістіана Діора. Власний будинок моди Карден заснував у 1950-му.

П'єр Карден, фото: GettyImages
П'єр Карден, фото: GettyImages

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Модельєр володів одним з найвідоміших ресторанів Парижа "Максим" і однойменною торговою маркою, був одним з найбільших у Франції власників. З 2009 року він був послом доброї волі продовольчої і сільськогосподарської організації від ООН.

Карден - один з першопрохідців стилю унісекс, де багато експериментував. Він заснував свій будинок моди в 1950-му і представив свою 'сукню-міхур', що увійшла в історію моди, в 1954 році.

Раніше повідомляли, чим жила і дихала оскароносна харків'янка Каринська: шлях від редактора до всесвітньо відомого модельєра.

Як повідомляв Знай.uа, ікона етикету Фреймут повідомила українцям про смерть легенди.

Знай.uа писав, з життя пішов легенда світу моди: cоvid-19 відібрав життя у засновника бренду Kenzo.