Без службових собак неможливо уявити щоденну службу на кордоні.

У 2020 році Кінологічний навчальний центр Держприкордонслужби - єдиний в Україні, де навчають кінологів та чотирилапих охоронців державного кордону, підготував понад 400 службових собак.

Про це повідомили в МВС України на офіційній сторінці Facebook.

Зазначається, що серед випускників кінологічної школи прикордонників 125 строковиків-кінологів нині вже стоять на варті кордону України у парі зі своїми чотирилапими помічниками.

Також в центрі пройшли підготовку 9 представників інших правоохоронних органів, зокрема УДО України та ВСП Збройних сил України.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Серед чотирилапих учнів кінологічної школи є й "молодняк" - тут виростили та підготували для служби на кордоні 58 цуценят.

У Кінологічному навчальному центрі готують службових собак за двома напрямами - спеціальні службові та розшукові.

Спеціальні службові собаки вміють безпомилково виявляти зброю, вибухівку, наркотики та тютюнові вироби.

А розшукові службові собаки допомагають виявляти та затримувати порушників на кордоні - як в пунктах пропуску, так і на зеленій ділянці. Такі чотирилапі помічники вміють виявляти порушників у машинах чи автобусах, у вантажах, та йти по сліду десятки кілометрів.

"Пошук зброї та наркотиків, затримання правопорушників – усе це справа чотирилапих охоронців, без яких неможливо уявити щоденну службу на кордоні. Адже собака – це не лише напарник по службі, це вірний друг та надійний помічник!", - кажуть правоохоронці.

Нагадаємо, чотирилапі помічники прикордонників відзначилися зразковою службою

Як повідомляв портал Знай.ua, МВС України показало найкращого співробітника, розкрив сотні злочинів - з вухами, лапами і хвостом

Також Знай.ua писав, армія США тестує розумні окуляри для службових собак