Поки всі зайняті підведенням підсумків 2020 року, Міністерство соціальної політики України вирішило не відставати. На офіційній сторінці відомства в Facebook були опубліковані результати його діяльності в році, що минає.

Так, згідно зі звітом, в результаті комплексної програми підвищення пенсій, середня пенсія по Україні тепер перевищує 3410 гривень.
Міністр соціальної політики Марина Лазебна прокоментувала підвищення пенсій так:

"допомога пенсіонерам – це допомога сім'ям. На початку пандемії в березні ми побачили, що в приблизно у 50% домогосподарств є принаймні один пенсіонер. Отже, якщо ми підтримуємо доходи пенсіонерів, то допомагаємо і самим пенсіонерам, і сім'ям, де працюючі могли втратити доходи під час карантину. Потім виявилося, що до таких же висновків прийшли дослідники в інших країнах. Тому негайно запустили комплексну програму підвищення пенсій, спрямовану, в першу чергу, на підвищення маленьких пенсій. До неї, в тому числі, увійшли за дорученням Президента виплата одноразової допомоги в 1000 гривень, доплати пенсіонерам старше 80 років, тощо".

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Понад 10 мільйонам українцям підвищили пенсії. Було запропоновано низку законодавчих ініціатив щодо забезпечення ефективної роботи всіх трьох рівнів пенсійної системи України. Також щодо відновлення справедливості індексації пенсій.

Відомство працює над тим, щоб індексація пенсій проводилася щорічно, а саме-1 березня. Також ініціативи від Мінсоцполітики покликані вирішити проблеми з пенсійним забезпеченням осіб, які потребують відокремленої уваги. Наприклад, призначити пенсії батькам дітей, хворих важким або рідкісним захворюванням, яким не встановлена інвалідність і т. д.

Раніше повідомляли, у Мінсоцполітики заявили, хто не отримає 8 тисяч цього року: "частина людей помиляється".

Як повідомляв Знай.ua, у Мінсоцполітики заявили про підвищення пенсій та соцдопомоги під час карантину: як підтримають людей.

Знай.ua писав, українським пенсіонерам під ялинку: як у 2021 році зміняться суми головних виплат.