З Казахстану прийшли вельми тривожні новини, які українцям буде складно сприймати серйозно через гостру ситуацію зі строковою службою в ЗСУ. Так, в місті Актау в середу, 30 грудня, у військкоматі 23 мікрорайону призовник здійсним спробу втечі, коли всіх новобранців саджали до автобусу.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих журналістів і відео, яке вже з'явилося в мережі YouTube.

Відомо, що у хлопця вийшло прорватися за ворота призовного пункту. У погоню за ним кинулися два співробітники військкомату, один з яких спіткнувся і впав на коліна. Наздогнати втікача вдалося екіпажу батальйону патрульної поліції Управління поліції Актау "Сункар-9", які благополучно повернули молодика до військкомату.

Втеча призовника, скріншот: YouTube
Втеча призовника, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Призовник, який не зміг. У казахстанському Актау молодий чоловік спробував втекти з військкомату, коли інших новобранців почали садити до автобуса. У погоню кинулися як співробітники призовного пункту, так і поліцейські. Далеко хлопцеві втекти не вдалося. Незабаром його спіймали і під білі рученьки заштовхали у вагон, який відправляється до місця проходження військової служби", - пишуть в Telegram-каналі"Life Shot".

Раніше повідомляли, українець покинув блискучу кар'єру заради миру на Донбасі: "Готові дати неабиякої прочуханки ворогові".

Як повідомляв Знай.uа, український воїн майже не бачив сина, захищаючи Батьківщину від окупантів.

Знай.uа писав, луганського студента призвали до російської армії: "Сиди тихо, а то розмовлятимемо по-іншому".