Від президента Володимира Зеленського вимагають обмежити розмір пенсій колишнім суддям у розмірі 10 прожиткових мінімумів — так само як і у решти громадян.

Відповідний документ був розміщений на порталі електронних петицій до президента.

Як звертає увагу автор звернення, статтею 2 Закону України "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" встановлено, що "максимальний розмір пенсії <...> або щомісячного довічного грошового утримання <...>, призначених (перерахованих) відповідно до... Закону України "Про судоустрій і статус суддів",... НЕ МОЖЕ ПЕРЕВИЩУВАТИ ДЕСЯТИ ПРОЖИТКОВИХ МІНІМУМІВ, установлених для осіб, які втратили працездатність".

Однак згідно з матеріалами ЗМІ, в Україні судді отримують пенсії у розмірі понад 51 тисячу гривень.

"Є також обмеження щодо максимального розміру виплати - не більше ніж 10 мінімальних (тобто 17 120 грн).

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Однак судді таке рішення через Конституційний СУД ВИЗНАЛИ НЕЗАКОННИМ і зараз отримують виплати без обмежень", — зазначено у петиції.

Саме така ситуація викликає гнів українця.

"Тобто, українські судді - це ОСОБЛИВА КАСТА громадян України, яка сама собі встановила ЗАВИЩЕНІ ПЕНСІЇ, значно більше ніж отримують ВСІ українці", — зауважує автор документа, стверджуючи, що це пряме порушення Конституції України.

"У зв'язку з вищенаведеним, ВИМАГАЮ від Президента України Володимира Зеленського, який згідно зі статтею 102 Конституції України, є Гарантом додержання Конституції України, прав і свобод громадян:

ЗАБЕЗПЕЧИТИ українським суддям МАКСИМАЛЬНІ ПЕНСІЇ, також як і ВСІМ українцям - не більше 10 прожиткових мінімумів, згідно зі статтею 2 Закону України "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" та статті 24 Конституції України" — завершив конкретною вимогою своє звернення українець.

Наразі документ підтримали лише 104 особи з необхідних 25 тисяч, але на збір підписів ще залишилося 87 днів.

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після Нового року хліб для українців стане "золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року

Також "Знай.ua" писав, крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри. Воїни-десантники продовжили виконувати планову програму стрибків з парашутом