Міністерка соціальної політики Марина Лазебна поділилася планами щодо підтримки населення України у 2021 році. Зокрема вона торкнулася теми реалізації програми "Пакунок малюка" та підвищення виплат людям з інвалідністю.

Про це вона розповіла в інтерв'ю Радіо Свобода, яке фінансується Конгресом США.

Щодо виплат по інвалідності членка уряду розповіла наступне:

"У нас пенсія це індивідуальна історія. І звичайно, якщо будемо говорити про пенсію по інвалідності, то треба знати, який стаж у людини є, який розмір і як він буде підвищуватися. Якщо це не страхова пенсія, яка у людини по інвалідності, значить вона буде підпадати тільки під перегляд, коли будуть підвищуватися прожитковий мінімум. Але для людей з інвалідністю, особливо там де є люди з інвалідністю з дитинства в нас в цьому році, в наступному році, у 21 році, у нас суттєво підвищується надбавка на догляд удвічі. Якщо, наприклад, сьогодні надбавка на догляд категорії А - це дуже складні люди інвалідністю - там 1300, то вона буде там 2600. У нас вдвічі підвищення надбавок на догляд. Тобто ці люди були підтримані іншими соціальними програмами підтримки".

Також Лазебна прокоментувала ситуацію з програмою пакунок малюка.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Пакунок малюка" - фото з Фейсбуку Федерації роботодавців України
"Пакунок малюка" - фото з Фейсбуку Федерації роботодавців України

"Коли ми впроваджували у вересні 20 року монетизацію був великий скепсис. По-перше, нам сказали: ви її ніколи не виконаєте, бо ми ж сказали, що можна цю карточку забезпечити товарами тільки в тих закладах, які не продають тютюн, алкогольні напої, що це будуть виключні товари. Знаєте, у нас велика мережа закладів, яка приєдналася до цього пілотного проєкту. Люди користуються і я навіть дивилася ми її не призупиняли тому що так був прийнятий закон, що хтось має бажання отримати “бебі-бокс” в натуральній формі, але люди користуються компенсацією і дивилася останні дані за листопад-грудень і я хочу сказати, по-моєму, було 13 тисяч новонароджених дітей, і їх батьки, 11 тисяч, скористалися саме програмою компенсації. Але ми зараз ведемо переговори з компанією, яка буде забезпечувати закупівлю і розвезення по пологових будинках пакунків малюка, тому в людини буде право “береш у пологовому або натуральну допомогу “пакунок малюка” або ти візьмеш карточку”, тому що ми не зупиняємо. Розумієте, людині потрібно давати право вибору", — розповіла міністерка.

Нагадаємо, Міністр соцполітики Лазебна поділилася пенсійними планами на 2021 рік: 5-етапне зростання й індексація.

Як повідомляв Знай.uа, зліт податків і нові субсидії: у Мінсоцполітики розповіли про долю держвиплат на 2021 рік.

Знай.uа писав, підвищення і перерахунок пенсій в Україні: міністр Лазебна розповіла, коли і як зміняться виплати.