Дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram заговорила про властивості часнику і імбиру.

Жінка зазначила, що часник в минулі часи перш за все був ліками, і лише з часом став продуктом харчування, будучи активним компонентом в народній медицині.

⁣"Вважається, що сік часнику має противірусну і протизапальну дію, пригнічує ріст бактерій та інших хвороботворних мікроорганізмів. І частково це правда. Відомо, що аліцин, який входить до складу часнику, має високу активність як проти грампозитивних, так і грамнегативних бактерій.⁣ ⁣ ☝ ️ Але противірусну дію часнику не підтверджено. Крім того, необхідно знати, що аліцин не стійкий до термічного впливу. Він повільно руйнується при кімнатній температурі і швидко при нагріванні", - написала вона в підписі до публікації. І далі повідомила, що в доказовій медицині відсутні достатні підтвердження профілактичної дії часнику при простудних захворюваннях.⁣⁣⠀⁣⁣⠀⁣⁣⠀⁣⁣⠀⁣⁣⠀

Дослідження показують, що часник дійсно має певну протимікробну дію, однак він не впливає на тяжкість і тривалість застуди. Цей продукт може бути корисний лише в дуже невеликих обсягах, за словами дієтолога. Адже в сирому вигляді компоненти часнику дратують слизову оболонку органів травлення, а також сечо - і жовчовивідних шляхів.Часник слід приймати до 15 грам в день при відсутності протипоказань.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Імбиру ж властивий пекучий смак, який обумовлений наявністю ефірних масел. Відомо, що традиційним напоєм під час застуди є імбирний чай з медом і лимоном. "Прийнято вважати, що корінь імбиру корисний при болю в горлі. І він дійсно покращує кровообіг в запаленому слизовій оболонці ротової порожнини і горла, має протизапальний ефект, але тільки не в гострий період. Продукти з дратівливими властивостями можуть посилити біль у горлі", - йдеться в публікації.

Також цей напій не повинен бути занадто насиченим, важливо не перестаратися з концентрацією. Імбир, як і інші продукти, в яких багато ефірних масел, слід обережно вживати людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

В цілому можна сказати, що лимон, часник і імбир аж ніяк не "чарівні" і єдині продукти, які здатні захистити нас від інфекції. Вони корисні, використовувати їх можна і потрібно, але варто знати міру. А імунній системі дуже важливо, щоб в раціоні знаходилися білки, жири, вуглеводи, багато мінералів і вітамінів, з яких, якщо можна так сказати, вона і будується. Одночасно треба піклуватися про кишкову флору, яка багато в чому впливає на захисні функції організму. Тому харчуйтеся повноцінно, насолоджуйтеся різними смаками і підтримуйте міцний імунітет, особливо зараз, під час вірусних загроз.

Нагадаємо, домашній афродизіак з меду для чоловіків і жінок: натуральний спосіб посилити бажання

Як повідомляв "Знай.ua", Супрун розкрила симптоми і способи лікування гастриту: "Порції алкоголю"

Знай.ua писав, невідомі властивості українського сала: ці секрети знали справжні козаки і ніколи не хворіли