Дані про те, що воїни Збройних сил України їдять пюре з російської картоплі, виявилося черговим інформаційним "вкиданням". У Міноборони заявили, що ця інформація - фейк.

Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби Міноборони України в мережі Facebook.

Публікація прес-служби Міноборони України, скріншот: Facebook
Публікація прес-служби Міноборони України, скріншот: Facebook

Публікація прес-служби Міноборони України, скріншот: Facebook
Публікація прес-служби Міноборони України, скріншот: Facebook

У відомстві опублікували скріншот новини, в якій директор приватного підприємства "Вымал" Сергій Самоненко заявляв, що українські військові нібито їдять пюре з РФ. У Міноборони заявили, що ця інформація – "Черговий випадок "інформаційної локшини", фейк".

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Картопля сушена" не входить до переліку продуктів, які використовуються для організації харчування особового складу ЗСУ. Відповідно, це стосується всього оголошеного ряду "сушених картопляних пластівців "(картопляного пюре) і тд", – йдеться в заяві відомства.

У Міноборони також підкреслили, що з 2021-го армія використовує каталог продуктів харчування, який розширено до 409 позицій. У відомстві визнають, що багато питань потребують вирішення, однак підкреслюють: перехід на каталог остаточний і безповоротний.

Також варто нагадати нашим читачам, що четверо українських моряків, які більше чотирьох років були ув'язненими в Лівії, нарешті змогли повернутися на Батьківщину. Про це заявляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук". Чоловіки були членами екіпажу танкера "Captain Khayyam" і утримувалися у в'язниці "Айн-зара".

Раніше повідомляли, багатодітний батько пішов служити до ЗСУ і став прикладом для своїх синів: "Це надихає".

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський у шоломі втік на Різдво в Карпати: показали, як відпочиває президент.

Знай.uа писав, путінські нехристи атакували на святе Різдво, ЗСУ довелося захищати Батьківщину.