Міністр охорони здоров'я Максим Степанов назвав головні цілі карантину і зазначив, що в українців було достатньо часу, щоб купити шкарпетки перед локдауном. Про це він заявив на брифінгу в понеділок, 11 січня.

Степанов зазначив, що під час новорічних свят була велика кількість контактів між людьми. Вони мали велику мобільність і контактували з тими, з ким у звичайному житті не перетинаються.

"У нас були свята, які передбачали великі скупчення людей на новорічних ялинках, під час інших святкувань. У нас було переміщення громадян. Всі ці дії передбачають велику кількість контактів. І як наслідок цієї великої кількості контактів збільшується ризик інфікування", - сказав Степанов.

Максим Степанов, фото: unian
Максим Степанов, фото: unian

Однак не тільки про хворих говорив міністр під час брифінгу. Так він торкнувся теми шкарпеток, навколо якої розвернувся скандал і обурення українців. Степанов вважає, що в українців було достатньо часу, щоб заздалегідь підготуватися до локдауну і купити потрібні футболки і шкарпетки.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Тобто ми заздалегідь, за місяць розповіли і показали, що буде можливо в країні, а що – неможливо. Досить чітко розповіли. Наприклад, які товари будуть у вільному продажу і можна буде спокійно їх купувати. Які магазини будуть відкриті - які торгують продуктами харчування – засобами гігієни, побутової хімії, медичними виробами, лікарськими засобами, а які магазини будуть закриті. І я вважаю, що ці 16 днів, які ми відвели на цей карантин, можливо було до них підготуватися. Що таке підготуватися? Точно було можливо розрахувати, яка кількість нових шкарпеток або футболок потрібно людині на цей час", - розповів Степанов.

Міністр додав, що Онлайн людина все ще може купити шкарпетки і футболки і зазначив, що йому теж не подобаються карантинні обмеження.

"Давайте дотримуватися всіх карантинних обмежень. Я розумію, що будь-які обмеження не хочеться виконувати. Мені теж вони не подобаються, я така ж людина, як ви. Такі ж люди і члени уряду, і президент країни. Всі хочуть жити звичайне життя. Але я повинен приймати такі рішення, тому що розумію, які можуть бути наслідки, якщо такі рішення не приймати", - сказав міністр.

Нагадаємо, Степанов пояснив, чим небезпечні шкарпетки на локдауні.

Як повідомляв Знай.uа, Міністр Степанов відповів на всі питання про локдаун, що заборонено і чому потрібен жорсткий карантин.

Також Знай.uа писав, що Комаровський розповів, яким тестам на коронавірус можна вірити.