В Японії відбулося традиційний синтоїстський ритуал-обмивання в крижаній воді. Щорічно молитва проходить в храмі Теппоу-дзу Інарі. Цього разу його присвятили якнайшвидшому кінця пандемії.

У Токіо в святилищі чоловіки в традиційній нижній білизні, а жінки в традиційних халатах зайшли в крижану воду, очистили душу і помолилися про якнайшвидшому кінці пандемії.

Зазвичай набирається близько сотні людей. Однак цього року було всього 12. На вулиці цього разу було 5 градусів, а у воді плавали шматки льоду.

"Зазвичай у нас більше учасників, і це трохи підвищує температуру води. Але в цьому році було всього дванадцять чоловік, так що це (холод) було божевіллям", – розповів агентству один з дев'ятьох чоловіків.

Як правило, захід не тільки збирає в 10 разів більше людей, а й проходить з глядачами. У сучасних реаліях доступ для глядачів цього року закрили. Такі молитви щорічно проводять з 1955 року.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Молитва в крижаній воді в Токіо, фото: Telegram-канал Врен про Японію
Молитва в крижаній воді в Токіо, фото: Telegram-канал Врен про Японію

Тим часом ситуація з поширенням коронавірусу в Японії не найкраща. Днями для Токіо і трьох сусідніх префектур ввели жорсткі обмежувальні заходи.

Нагадаємо, телеведуча Даша Малахова викрила "грішки" віруючих на саме Різдво.

Як повідомляв Знай.uа, молитви, які потрібно читати вранці і перед сном.

Також Знай.uа писав, що молитви Святій Богородиці, цілющі слова, які допомагали в найшкідливіших ситуаціях.