Міністерство охорони здоров'я має намір перейти на адаптивний карантин після закінчення локдауна 24 січня. Про це в середу, 13 січня, в ефірі "Сніданок з 1+1" розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"У нас в країні на сьогоднішній день карантин встановлений до 28 Лютого з певним періодом посилених обмежень з 8 до 24 січня. Це такий режим. Починаючи з 25 січня, буде карантин з іншими обмеженнями, з іншим режимом. Зокрема, що стосується нашої стратегії: ми хочемо далі повернутися до адаптивного карантину. Тоді, залежно від епідеміологічної ситуації, визначають той чи інший рівень обмежень", — повідомив глава МОЗ.

Степанов зазначив, що після 24 січня карантин припиняти не будуть, але і подовжувати жорсткі заборони теж не планують.

"У такому режимі, який діє до 24 січня, (подовжувати — Ред.) немає думки. Це має бути логічно і відповідати законам епідеміології", - підкреслив міністр.

При цьому локдаун можуть повторити в разі, якщо в країні настане "надкритична" ситуація. Логікою справжнього локдауна він назвав зменшення контактів після новорічних і різдвяних свят.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

"Якщо буде різке зростання захворюваності коронавірусом. Йдеться про можливість медичної системи. Якщо ми прив'язуємося до кількості, то це близько 30 тисяч хворих. Втім, це і кількість госпіталізованих, і кількість важких пацієнтів, і зростання - з якою швидкістю воно відбувається", - заявив Максим Степанов.

Нагадаємо, Комаровський розповів, коли Україна і весь світ зможуть спокійно видихнути і забути про пандемію.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні одні з найм'якших карантинних обмежень у світі.

Також Знай.uа писав, що міністр Степанов став "шкарпетковим мемом", вимоги зупинити локдаун дійшли до Зеленського.