Вранці 15 грудня у Москві затримали оператора Фонду боротьби з корупцією Павла Зеленського через два твіти після самоспалення журналістки Ірини Славіної.

Про це повідомляють російські ЗМІ, а також керівник юридичного відділу Фонду В'ячеслав Гімаді у Твіттері.

"Ірина, вибачте нам, вибачте що дозволяємо це... Цими словами Я прошу всіх нас встати, прокинутися, перестати твітити і електронно переживати. Давайте ******* цю недовладу", - написав Зеленський.

Твіти Павла Зеленського
Твіти Павла Зеленського

Павло Зеленський, фото: twitter.com/vigimadi
Павло Зеленський, фото: twitter.com/vigimadi

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Зазначається, що проти Павла Зеленського порушили справу про заклики до екстремізму (частина 2 статті 280 КК). Співробітники правоохоронних органів при затриманні побили оператора ФБК і змусили його розблокувати смартфон. Про це повідомив адвокат Мансур Гільманов. У квартиру Зеленського в Москві прийшли з обшуком близько 06:45 мск.

"Під час того, як він лежав на підлозі співробітник у формі штовхнув його по голові. Після удару вони насильно доклали його палець до телефону. Далі, піднявши його, також завдали ще одного удару по голові", - розповів Гільманов.

Своєю чергою керівник юридичного відділу Фонду В'ячеслав Гімаді уточнив, що, за словами дружини Зеленського, його з дому відвезли в управління Слідчого комітету по Москві.

Павло Зеленський, фото: twitter.com/vigimadi
Павло Зеленський, фото: twitter.com/vigimadi

Скрін: Павел Чириков / Телеграм
Скрін: Павел Чириков / Телеграм

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після Нового року хліб для українців стане "золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року

Також "Знай.ua" писав, крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри. Воїни-десантники продовжили виконувати планову програму стрибків з парашутом