Український автогонник і публічна персона Олексій Мочанов поділився порадами з українськими водіями на зимову пору. Спортсмен розповів, як зберегти життя в екстремальній ситуації, а також зберігати ввічливість на дорозі.

Відповідний пост Мочанов розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук".

"Я не ворон і не каркав. Але сніг нападав у точному розкладі, який мені надиктували мої ламані ноги-руки. І все інше сталося, про що я втомився говорити, умовляти і попереджати. Звичайно yfpfcnhzufkbcz. Звичайно побилися, позамерзали, заглохли і ніхто нікуди не встиг. Припаркувати непідготовлену до зими машину або змінити час виїзду на більш сприятливий - хр*н там, це ж треба зізнатися собі коханому і великому, що чогось не знаєш, не вмієш і до чогось не готовий! Записуйте або запам'ятовуйте", - почав своє звернення автомобіліст.

Мочанов звернув увагу на нинішню снігову і морозну погоду і зазначив, що особливо важливо мати запас пального.

"Якщо вже в таку погоду доведеться виїжджати - на заправку і повний бак. Оптимально в багажник ще 10 літрів каністру покласти і заливну горловину. Чи не вам стане в нагоді - так комусь іншому. І в дорозі від'їхали до сотні км, на чверть стрілка від Full tank відійшла - заїдьте і добийте до повного. Це ваше життя, здоров'я, комфорт і безпека!"- зазначив Мочанов.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Олексій Мочанов
Олексій Мочанов

Також гонщик порадив не забувати про антифриз, моторну оливу, а також привів список того, що також може стати в нагоді мати з собою:

"Майте в машині телефонну зарядку. Зі шнурком. Краще парочку. Вода негазована, шоколад з горіхами, пара плиток (я віддаю перевагу молочний з лісовим горіхом). Вологі серветки і паперові рушники.

Виїжджаєте? Перед виїздом знайдіть біля запаски в багажнику і вкрутіть буксирувальний гак, краще ззаду, ніж спереду, висмикувати вас з узбіччя швидше за все будуть саме так. <...> Лопата бажана, пару-трійку кг солі обов'язково, допоможе якщо підсипати на лід під колесом".

Мочанов попросив уважно ставитися до очищення автомобіля від снігу:

"Перед виїздом будьте людьми і прибирайте з машини ВЕСЬ сніг, включаючи з капота, даху і багажника. А не тільки зі скла. Ваш сніг летить людям, які їдуть за вами, нехилою струменем-потоком. А іноді відлітає крижаним шматком і б'є по стеклах або фарам".

Більш детально з авторським баченням поведінки водія за кермом взимку в поданні популярного гонщика можна в оригінальній публікації, де він також дає поради з водіння в екстремальній ситуації.

Нагадаємо, що у Києві оголосили план-Перехоплення через викрадення людини.

Як повідомляв портал Знай.uа, київські автокрадії вийшли на"новий рівень".

Також Знай.uа писав, що український ведучий позбувся авто посеред білого дня, довелося платити "викуп".