Відомий український педіатр, телеведучий і вже вельми популярний блогер Євген Комаровський вирішив трохи відволіктися від теми підступного "ковіда" і розповісти українцям, чим корисна молочна продукція. Комаровський продовжив популярну рубрику: "Питання-відповідь".

Про це Євген Комаровський розповів у себе на сторінці в мережі Instagram.

Євген Комаровський, фото Instagram
Євген Комаровський, фото Instagram

"Питання: з дитинства пам'ятаю, що кисломолочні продукти — це дуже добре, дуже корисно для імунітету, тому що в них багато хороших бактерій. Але останнім часом стільки різних переконань виявилися міфами... Невже і це твердження теж не відповідає дійсності?

Відповідь: хороші бактерії в молочних продуктах - це дійсно корисно. І в організмі людини живе величезна кількість корисних і потрібних бактерій — в кишечнику вони формують правильну флору. Вони забезпечують нормальне травлення, розщеплюють всілякі отрути і токсини, підтримують систему імунітету, імунний захист в максимально ефективному стані.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Публікація Євгена Комаровського, скріншот: Instagram
Публікація Євгена Комаровського, скріншот: Instagram

Продукти з кисломолочними бактеріями - це і прекрасна профілактика запорів, і хороше джерело кальцію, і, врешті-решт, це просто смачно. І я обома руками за них. Знаєте ще чому? Це поки не очевидно для всіх, але науці зараз вже зрозуміло, що найбільшою проблемою сучасності є бездоганна чистота.

Молочна продукція, кадр з відео
Молочна продукція, кадр з відео

Імунна система наших дітей не може нормально розвиватися, тому що діти після народження потрапляють в практично стерильне середовище — все миється, кип'ятиться, дуже часто стерилізується. А з урахуванням коронавірусу, коли скрізь санітайзери, дезінфектори, хлор, ультрафіолетове опромінення, — ми поміщаємо дитину в практично стерильне середовище.

Як наслідок, ненавантажена імунна система починає кидатися на все, що хоч трохи схоже на бактерії або на віруси, — і ми маємо жахливі спалахи алергічних захворювань, аутоімунних захворювань. І коли у нас є можливість хоча б за допомогою їжі дати дітям додатково якісь мікроорганізми, які, звичайно, зустрінуться з системою імунітету, але не небезпечні для організму і тренуватимуть імунну систему - це здорово.

Звичайно, надійніший спосіб профілактики проблем з імунітетом — це не кисломолочні бактерії. Це різноманітне харчування, відсутність стерильності, звичка ніколи не годувати дітей, якщо вони не хочуть їсти, спосіб життя, при якому у дітей і дорослих після фізичної активності неодмінно буде апетит. Але в комплексі заходів, спрямованих на стабілізацію функцій імунної системи, кисломолочні продукти — це дійсно круто.", - розповідає педіатр.

Раніше повідомляли, Комаровський пояснив, чому не потрібно боятися протягу: "Краще познайомитися з ним в дитинстві".

Як повідомляв Знай.uа, Комаровський пояснив, чому коронавірус не лікується антибіотиками: "Збільшує кількість ускладнень".

Знай.uа писав, біль в животі у дитини: Комаровський розповів, коли потрібно терміново телефонувати лікарю.