Автор петиції про "геноцидні" тарифи опублікував кілька звернень до президента, однак, як кажуть, віз і досі там.

У січні всі українські постачальники газу підвищили ціну на блакитне паливо, при чому різниця в ціні між ними може сягати 30-40 відсотків. Крім того, зросла і плата за доставку газу - в середньому в понад півтора раза.

Все це викликало незадоволення в українців, адже більшість просто не зможуть потягнути такі тарифи. По країні прокотилась хвиля тарифних протестів.

А на сайті президента одна за одною з'являються петиції з вимогою "зупинити грабіж і геноцид народу".

Автором кількох із них є Микола Всісович Ісаєв. При чому свої звернення автор опублікував на сайті президента день за днем - першу 5 січня, наступну - 6 січня. При чому петиції написані різними мовами - перша російською, друга українською.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

У першій петиції автор вимагає у Зеленського:

  • негайно значно знизити для населення України тарифи на газ власного видобутку, виключивши з нього його вартість, а також звільнивши його від ПДВ і інших податків
  • забезпечити розгляд геноциду населення України європейськими ринковими тарифами за газ власного видобутку.

А вже наступного дня Микола Ісаєв трохи "підчистив" свої вимоги і звернувся до президента вже державною мовою та з конкретнішими вимогами:

  • Забезпечити встановлення справедливої вартості українського газу для населення не більше 3262 грн за тисячу кубів, з урахуванням у цій ціні витрат на транспортування та постачання у розмірі 732,7 грн. і націнки постачальника в 57,4 грн.;
  • Забезпечити негайне притягнення за нахабний грабіж та геноцид народу України надвисокими житлово-комунальними тарифами винних посадових осіб до відповідальності, встановленої Законом.

Петиція Миколи Ісаєва, скріншот: petition.president.gov.ua  
Петиція Миколи Ісаєва, скріншот: petition.president.gov.ua  

Петиція Миколи Ісаєва, скріншот: petition.president.gov.ua  
Петиція Миколи Ісаєва, скріншот: petition.president.gov.ua  

Наразі ще жодна з петицій не набрала необхідної кількості голосів. Та час ще є - 79 і 80 днів.

Можливо, Микола Ісаєв вирішив поставити якийсь експеримент, опублікувавши ці дві петиції. Але, як відомо, кількість не завжди переростає в якість.

Нагадаємо, від президента Володимира Зеленського вимагають "зупинити грабіж і геноцид народу"

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського вимагають знизити комуналку

Також Знай.ua писав, українці вимагають знизити тариф на світло