Зоозахисники намагаються добиться закриття дельфінаріїв у всьому світі, адже місце дельфінів - на волі. У дикій природі ці тварини проводять свій час під водою, як і задумала матінка Природа.
У дельфінаріях ці ссавці змушені взаємодіяти з дресирувальниками і відвідувачами над поверхнею води.
До того ж обмежений простір басейну призводить до страждань як фізіологічним (неможливість використовувати ехолокацію) так і моральним.
Якість води в басейнах викликає захворювання шкіри і внутрішніх органів.
Першим кроком на шляху закриття дельфінаріїв - це перестати купувати квитки на подібні заходи. А також варто поширювати інформацію про страждання в неволі цих дивовижних істот.

дельфін, фото: Pxhere
дельфін, фото: Pxhere

5 причин заборонити дельфінарії:

1. Вилов: Всі Дельфіни охороняються міжнародною Червоною книгою, Червоною книгою Чорного моря, Конвенцією про охорону китоподібних. Використання і вилов для комерційних цілей заборонений Законом України " Про Червону книгу України"
Часто, китоподібних для дельфінаріїв незаконно виловлюють браконьєри. Під час такого полювання і транспортування шанси вижити 50 на 50.
2. Умова: Жоден дельфінарій або океанаріум не надасть умови, як на волі, адже дельфіни звикли пропливати близько 150 км в день. Також, дельфінарії використовують гіпохлорит натрію для дезінфекції басейнів. Прісна хлорована вода згубно впливає на здоров'я цих ссавців.
3. Дресирування: Дельфіни змушені важко працювати для забави і веселощів глядачів. Тварину змушують виконувати команди за допомогою голоду і соціальної ізоляції.
"Розмноження і розведення в спеціально створених умовах: в неволі не приживається."- ось цитата з Червоної книги України.

дельфіни, фото:pxhere
дельфіни, фото:pxhere

4. Самотність: Дельфіни - соціальні тварини, які плавають зграями, мають тісні зв'язки, піклуються про новонароджених і використовує цілих дві звукові системи. А в дельфінаріях змушені замовкнути назавжди.
На волі, звук, який видає ссавець долає величезні відстані і відскакує від предметів, що дозволяє орієнтуватися в навколишньому середовищі. А товсті бетонні стіни басейнів, рикошетять їх сигнали, і сильно дезорієнтують.
5. Врятоване життя: Потрібно пам'ятати, що наш попит на розважальні шоу з тваринами, відбирає у дельфінів свободу і часто-життя.
Поки цей бізнес буде залишатися прибутковим до тих пір його власники будуть тримати ні в чому неповинних тварин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Кирилівці сміливий Дельфін побешкетував з туристами-веселун, нічого не боїться

Як повідомляє портал «Знай.иа» В Одесі біля танкера Delfi люди відпочивали з мертвим дельфіном-купалися і фотографували

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також «Знай.иа " писав, що Всесвітній день китів і дельфінів: що потрібно знати про це свято