На сторінці Державної податкової служби України в Facebook з'явилася публікація, в якій йдеться про необхідність посилювати відповідальність і заходи за несплату податків.

Це, зокрема, стосується притягнення таких людей до кримінальної відповідальності. Про що заявив голова ДПС Олексій Любченко.

"Організація схем ухилення від сплати податку стала частиною української бізнес-культури. І страшно те, що організатори дуже агресивних схем ухилення від сплати податків себе не вважають злочинцями. Ну ось взагалі. А ця культура (через яку, зокрема, гинуть люди, не отримуючи вчасно допомоги в лікарнях) - громадська безпека. Це якраз і є той договір, який під загрозою в державі. Власне кажучи, деградація відбувається через те, що злочинці не розуміють ступеня своєї провини", – зазначає Любченко.

Глава ДПС вважає, що в Україні важливим є питання розкриття персональних даних, оскільки всі постійно патріотично згадують про бюджет, але цей самий "патріотизм" закінчується, коли доводиться платити податки.

Податкова служба України, скріншот: Facebook
Податкова служба України, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Я не розумію як керівник податкової служби, як у нас протягом останніх п'яти років купили 1400 автомобілів набагато дорожче $100 тис.за штуку. Люди витратили понад 4 млрд грн. А доходів у них за сім років - я подивився-вистачило б тільки на колеса цих автомобілів. Там і Bentley, і Mercedes і McLaren... У них на колеса не вистачило б грошей... Тобто тільки приблизно це-несплачені мільярди податків", - додав Олексій Любченко.

Він цікавиться, як все ж можна придбати автомобіль в салоні, якщо лише 50 тисяч готівкою можна витратити. Але не мільйони і десятки мільйонів. За його словами, виникає ряд протиріч, пов'язаних з системою фінансового моніторингу та системою відповідальності.

Зараз у профільних комітетах відбуваються дебати про те, в якій формі необхідно проводити економічно грамотний, демографічно Сучасний перепис населення, а також вводити нульове декларування.

Нагадаємо, податкова зробила подарунок українським підприємцям: можуть більше не платити ЄСВ

Як повідомляв "Знай.ua", податки для заробітчан: скільки і кому мають заплатити українці з Польщі, Чехії, Угорщини

Знай.ua писав, для українців готують нові послуги онлайн: цифровий підпис, лікарняний і податки