Доктор Комаровський розповів про те, де є найбільше шансів заразитися коронавірусом.

Відомий український педіатр Євген Комаровський розповів, як дізнатися концентрацію CO2, чому це важливо і як на практиці виявити місця, де особливо високий ризик коронавірусної інфекції.

"Про це вже всі точно знають - заразитися можна там, де багато людей і де немає нормальної вентиляції приміщень. Заразитися на вулиці практично неможливо", - наголосив лікар.

Зрозуміти, що у приміщенні немає нормально вентиляції, дуже просто, каже Комаровський. Сліди перебування людини - це концентрація CO2, або простими словами вуглекислого газу в цьому приміщенні.

При поганій вентиляції повітря у приміщенні, де перебуває багато людей, буде висока концентрація CO2. Це місце потенційно небезпечне для зараження коронавірусом.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Визначити рівень вуглекислого газу сьогодні досить легко, для цього є велика кількість спеціальних приладів. У приміщенні вважається ідеальним повітря, якщо концентрація CO2 в ньому буде до 600 ppm. До 800 ppm вважається нормальним повітря, і до 1000 - ще терпимим.

Якщо ж концентрація вуглекислого газу в приміщення більша за 1500 ppm - це вже небезпечно.

"Концентрація CO2 і контроль концентрації CO2 - це зараз дуже важливо. Це доступно і перестало бути унікальною маніпуляцією, яка вимагає великої кількості грошей. Думайте про своє здоров'я і не ходіть туди, де погана вентиляція", - закликав Комаровський.

Нагадаємо, Комаровський пояснив, чому не потрібно боятися протягу

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський пояснив, чому коронавірус не лікується антибіотиками

Також Знай.ua писав, Комаровський пояснив батькам, коли не можна гуляти з дітьми на вулиці