У суботу, 23 січня, в Сполучених Штатах Америки приватна космічна компанія SpaceX, яка належить всесвітньо відомому винахіднику Ілону Маску, повинна здійснити наймасовіший за кількістю корисних навантажень запуск в історії космонавтики.

Повідомляється, що місія, яку назвали символічно - Transporter-1, повинна доставити на орбіту відразу 143 супутника.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Ілона Маска в мережі Twitter.

SpaceX, скріншот
SpaceX, скріншот

"Запускаємо багацько невеликих супутників для широкого кола клієнтів. З радістю пропонуємо послуги з недорогого виходу на орбіту для невеликих компаній!", - заявив Ілон Маск.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Публікація Ілона Маска, скріншот: Twitter
Публікація Ілона Маска, скріншот: Twitter

Запуск багаторазової ракети-носія Falcon 9, яка доставить супутники на орбіту, відбудеться з комплексу SLC-40 у Флориді, США. Це буде п'ятий політ ракети. Загальна маса 143-х супутників від 30 клієнтів SpaceX понад п'ять тонн.

Також варто зазначити цікавий факт, що на офіційному сайті компанії SpaceX будь-хто з бажаючих може купити місце під головним обтічником Falcon 9 за ціною $1 мільйон за 200 кг вантажу. За кожен +1 кг компанія просить доплатити $5000.

Попередній рекорд компанії Маска з "пакетних" запусків-64 апарати в місії SSO-A. світовий рекорд поки належить індійській місії PSLV-C37: 15 лютого 2017 разом було запущено 104 супутника.

Раніше повідомляли, українець заснував PayPal разом з Ілоном Маском і став мільярдером: історія успіху Макса Левчина.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський запросив Маска до Житомира: "Заберіть у своєї секретарки гаджети".

Знай.uа писав, бюджетний електрокар від Tesla вже у виробництві: коли можна буде забути про маршрутку.