Через пандемію Covid-19 у Німеччині діють обмеження на в'їзд з багатьох країн, зокрема, і з України.

Федеральний уряд Німеччини схвалив нові правила щодо в'їзду з країн з підвищеним ризиком зараження covid-19, зокрема з України. Нові норми стосуються також і тих країн, де виявили мутації коронавірусу. Про це повідомили у Посольстві Німеччини в Києві.

При в’їзді із зон ризику обов’язковими є електронна реєстрація, проходження тесту на коронавірус і перебування на карантині.

Відповідно до новацій, ще до в'їзду в Німеччину потрібно надати негативний тест на коронавірус тим, хто збирається прибути до ФРН з країн із особливо високим ризиком зараження або звідти, де виявлено поширення нових варіантів коронавірусу.

Результати цього тесту можна буде надавати авіакомпаніям, пояснили в Берліні. Зробити тест на наявність захворювання потрібно буде максимум за дві доби до в'їзду в Німеччину.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Приїжджі з інших країн ризику, мають пройти тест на коронавірус щонайпізніше за дві доби з моменту прибуття до Німеччини.

Для тих, хто повертається в Німеччину з країн ризику, залишається чинним правило відбути десятиденний карантин. Причому існує можливість пройти "добровільне тестування" через 5 днів

Нагадаємо, Польща перед Новим роком змінила правила для в'їзду українців

Як повідомляв портал Знай.ua, Польща спростила працевлаштування українським медикам

Також Знай.ua писав, у Німеччині з'явилися спеціальні капсули для безхатьків