Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив про те, що штрафувати за відмову спілкуватися з клієнтами у сфері обслуговування українською мовою почнуть лише з 16 липня 2022 року.
За його словами, штраф за порушення мовного законодавства у сфері обслуговування передбачений у розмірі від 5100 до 6800 гривень.

"Але це для злісних порушників, які принципово порушують права громадян, щодо яких ми постійно отримуємо постійні скарги, і таких скарг достатньо дві для того, щоб ми почали виробництво, щоб був складений протокол і накладений штраф", - додав Тарас Кремінь.

Тарас Кремінь, скріншот: Youtube
Тарас Кремінь, скріншот: Youtube

Їх (штрафи) можна буде оскаржити в суді, однак, як і в будь-якому випадку, для подібних претензій повинні бути наведені докази. Він також заявив, що не думає про готовність якогось супермаркету "прославитися" на всю країну, що для них закон не є законом, а країна-країною.

"Таких у нас немає, і навряд чи вони з'являться. Тому ніякі провокації, що переслідування, мовні інспектори, таємні покупці і так далі - у нас таких в штаті немає", - зазначив Кремінь.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, український мова може стати офіційною в Європейському Союзі: "Голос буде вирішальним"

Як повідомляв "Знай.ua", українці висловилися про перехід сфери обслуговування на "солов'їну": "Ми в якій країні живемо?"

Знай.ua писав, українці відчули перші "плоди" закону про мову, дійшло до звільнень: "винятків небагато"