Сьогодні, 23 січня, в США приватна космічна компанія SpaceX, яка належить всесвітньо відомому винахіднику Ілону Маску, здійснила наймасовіший запуск супутників в історії космонавтики.

Про це стало відомо завдяки повідомленню SpaceX у соцмережі Twitter.

Rомпанія ЅрасеХ успішно розпочала історичну місію Transporter-1, здійснивши запуск багаторазової ракети Falcon 9 з рекордною кількістю супутників.

Серед запущених 143 супутників присутні 10 апаратів Starlink, ще 48 апаратів є власністю компанії Planet, що вивчає поверхню Землі. Крім інших, в операції задіяно 36 міні-супутників компанії Swarm Technologies, що спеціалізується в області Інтернет-речей.

Раніше SpaceX виводила тільки 64 супутника за раз, а попередній рекорд належав індійській місії PSLV-C37, яка в 2017 році відправила на орбіту 104 апарати.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Запуск багаторазової ракети-носія Falcon 9, яка доставить супутники на орбіту, відбувся з комплексу SLC-40 у Флориді, США. Це буде п'ятий політ ракети. Загальна маса 143-х супутників від 30 клієнтів SpaceX понад п'ять тонн.

Зазначимо, що пуск переносився на добу через погану погоду.

Через дев'ять хвилин після старту багаторазова частина Falcon 9 приземлилася на безпілотну платформу в Атлантичному океані.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Дітище Ілона Маска для дослідження Марса вибухнуло при посадці: кадри НП

Як повідомляє портал «Знай.иа» Ілон Маск став найбагатшою людиною: засновник Tesla утер ніс власнику Amazon

Також «Знай.иа " писав, що Зеленський запросив Маска до Житомира: "заберіть у своєї секретарки гаджети"