У лютому 2021 року середня місячна температура в Україні буде на 1,5-2,0 градусів вище середніх багаторічних значень.

Про це передає Укргідрометцентр.

Місячна кількість опадів очікується в районі 25-58 мм. У гірських районах Закарпаття та горах Криму до 73-110 мм опадів, що в межах середніх багаторічних значень.

Середня місячна температура повітря в лютому становить 0-5 градусів морозу, в східних, північно-східних областях і в Карпатах – 6-7 градусів морозу, в Криму – від 1 градусів морозу до 4 градусів тепла.

За інформацією Укргідрометцентру, абсолютний мінімум температури повітря становить 27-39 градусів морозу, на півдні країни і на Закарпатті – 23-34 градусів морозу.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

мороз і сонце, фото ua.depositphotos.com
мороз і сонце, фото ua.depositphotos.com

Абсолютний максимум температури повітря - 12-20 градусів тепла, на Прикарпатті, у південній частині – до 21-24 градусів, на високогір'ї Карпат 8-10 градусів тепла.

Таким чином, середня температура повітря в лютому складе від 3 морозу до 1 тепла, в Криму – до 3 тепла. Це на 1,5-2,0 градусів вище середніх багаторічних значень.

В Укргідрометцентрі не виключають повернення 30-градусних морозів до кінця зими. Як зазначила заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня, таке похолодання триватиме недовго.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Прогноз погоди на тиждень 25-31 січня: температуру буде "качати" з морозу до +17

Як повідомляє портал «Знай.иа» Погода на 26 січня для всієї України нагадає весну: сльота, дощі і невеликий " плюс"

Також «Знай.иа " писав, що Зима вдарила по Львівщині з подвоєною силою: гори снігу та паралізований транспорт