Молодий "айдарівець" із рідкісним для сучасної України подвійним ім’ям Данило-Всеволод не мріяв стати військовим, але війна внесла свої корективи.

Данило-Всеволод вже два роки служить у батальйоні "Айдар". Про хороброго молодого воїна розповіли в штабі ООС.

До армії хлопець мріяв стати кінологом, навчати собак. Удома тренував улюбленця – німецьку вівчарку.

Ще у тому мирному житті Данила-Всеволода було захоплення, яке мало в'яжеться із війною - він займався живописом, малював портрети.

У родині хлопця не було жодного військового, та й сам він був далекий від армії і не мав ніякого військового досвіду. Але у якийсь момент Данило-Всеволод вирішив, що не зможе більше миритися з тим, що чужинці хазяйнують на українській землі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Він пішов до армії, пройшов вишкіл і зараз служить у підрозділі ОК "Схід", в батальйоні, який вважає найкращим - "Айдар".

український солдат Данило-Всеволод, фото: штаб ООС
український солдат Данило-Всеволод, фото: штаб ООС

"Насправді будь-хто може навчитись військової справи. А українці – взагалі природжені воїни. Потрібно лише пробудити в собі генетичну пам’ять наших славетних предків, які протягом тисячоліть жили на цій землі і боронили її від загарбників", - ромірковує солдат.

Напад Росії на Україну Данило-Всеволод вважає великою помилкою Путіна, яка дорого коштуватиме РФ.

"Ми обов’язково переможемо у цій війні, повернемо і відбудуємо усі свої території. А на Росію чекає програш і, як наслідок, крах імперії. І в Кремлі це, здається, нарешті зрозуміли", - впевнено заявив воїн.