Заробітчани, які повернуться в Україну, зможуть отримати гранти від держави на відкриття власного бізнесу. Така підтримка передбачає до 150 тисяч гривень.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі в середу, 27 січня.

"Трудові мігранти зможуть отримати грантову підтримку на власну справу. Таку законодавчу ініціативу підтримали на засіданні Уряду та пропонуємо на розгляд Верховній Раді. Документ передбачає, що людина, яка повернулася в Україну й хоче відкрити власну справу, могла взяти на цю потребу до 150 тисяч гривень", - написав прем'єр.

Заробітчани, скріншот: Youtube
Заробітчани, скріншот: Youtube

При цьому заробітчанин повинен інвестувати в своє підприємство і власні кошти в сумі не меншій, ніж та, яку видала держава.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Ми розраховуємо, що така підтримка дасть стимули для людей залишатися в Україні, відкрити власний бізнес, інвестувати кошти в свою громаду і в нові робочі місця для українців. Це розумна політика, яка спрямована на те, щоб українці розвивали власну економіку і країну", - зазначив Шмигаль.

пост в Telegram Дениса Шмигаля

Нагадаємо, у Польщі український заробітчанин звільнився з заводу і на знак протесту прийшов до будівлі абсолютно оголеним.

Як повідомляв портал Знай.uа, минулого року наші заробітчани перевели в Україну більше грошових коштів, ніж інвестори. У період з січня по листопад 2020 року українці перевели 11,026 мільярдів доларів з-за кордону.

Також портал Знай.uа писав, що при отриманні іноземних доходів громадяни України повинні подати декларацію про майновий стан і доходи.