27 січня суд прийняв рішення відпустити з-під варти підозрюваних у причетності до кількох замовних вбивств, зокрема, ветерана війни на Донбасі Аміни Окуєвої.

Відомо про 8 чоловіків, яких правоохоронці вважають причетними до угруповання, що здійснювало резонансні злочини.

Йдеться про вбивство Окуєвої в 2017 році, директора компанії "Caparol Україна" Павла Заможного в 2016 році, начальника відділу реклами столичного метрополітену Павла Миленького в 2019 році та бізнесмена Костянтина Хоруженка в 2014 році. Також у матеріалах згадується ще одне вбивство в 2013 році. Злочини були скоєні на грунті бізнесових конфліктів.

Мати Аміни Окуєвої / фото: МВС
Мати Аміни Окуєвої / фото: МВС

Організатором угруповання поліція назвала уродженця Дагестану Ігоря Редькіна. Цього місяця йому продовжили арешт.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Одному з підозрюваних Андрію Кравченку не продовжували арешт. Водночас слідство просило взяти його під арешт в іншій справі, від 2013 року. Але суд відпустив Кравченка, зобов'язавши з'являтися до слідства, прокуратури і суду.

29 грудня суд відмовився заарештувати ще трьох фігурантів справи 2013 року. З судових рішень невідомо, чи перебували чоловіки під вартою раніше.

Ще один затриманий був заарештований у справі від 2016 року. Його арешт повинен був закінчитися 12 січня 2021 року. Суд відправив фігуранта під домашній арешт.

Нагадаємо, під Києвом навіки "поселили" легендарну Аміну Окуєву – на цьому місці її не стало.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україна третій рік вшановує пам'ять Аміни Окуєвої: як була вбита героїня України.

Також портал Знай.uа писав, що мати вбитої активістки Євромайдану Аміни Окуєвої відверто розповіла про доньку.