У Міністерстві соціальної політики відзвітували про те, що урядом було затверджено ряд рішень про вдосконалення пенсійної системи. Зокрема мова йде про індексацію виплат, а також можливості призначення пенсії достроково в окремих випадках. Ці зміни запропоновані до набуття чинності вже у 2022 році.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Мінсоцполітики у соціальній мережі "Фейсбук".

Так, тепер набула законодавчого закріплення "традиція" індексації 1 березня. Індексацію пенсій військовослужбовцям, державним службовцям та іншим категоріям пенсіонерів тепер здійснюватимуть на загальних умовах.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Також тепер окреслено два випадки, коли на пенсію можна вийти достроково.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

"- призначати достроково пенсії за віком за півтора роки до досягнення пенсійного віку особам, трудовий договір з якими розірвано у зв’язку із змінами в організації виробництва та за інших умов;

- призначати достроково пенсії матерям (батькам) дітей, хворих на тяжке, рідкісне захворювання, яким не встановлено інвалідність", - анонсують важливі нововведення у повідомленні Мінсоцполітики.

Нагадаємо, Марина Лазебна розповіла про нюанси накопичувальної пенсії: для кого вона стане обов'язковою і коли починати відкладати.

Як повідомляв Знай.ua, Лазебна розповіла, як зміняться субсидії у 2021 році