Українських школярів, які найкраще склали ЗНО, може очікувати винагорода розміром у 100 тисяч гривень від держави.

Про те, що відповідну постанову було прийнято під час засідання Комітету з питань освіти, науки та інновацій розповіла його секретар, народна депутатка від "Голосу" Наталія Піпа.

"Гарна новина для усіх, хто готується до ЗНО! Підтримали на освітньому Комітеті Постанову: 30 випускників, які найкраще складуть ЗНО, отримають грошову винагороду, по 100 тис. грн.

Для цього сума балів з чотирьох предметів має бути 790 і більше, у тому числі один предмет на 200 балів.

Є справедлива умова - вступ до українського закладу вищої освіти.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Держава має стимулювати дітей до кращого навчання – в Україні!" — написала парламентарка.

Тим часом про нагородження українських школярів подбали і в Офісі Президента.

"Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 27/2021 «Про стипендії, премії та гранти Президента України у сфері освіти».

Документ передбачає заснування президентських стипендій для учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які отримали найвищі результати; премій для переможців всеукраїнських та міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів; грантів на навчання за кордоном", — повідомляють на сайті ОП.

Нагадаємо, Шкільна освіта радикально зміниться у 2021: обов'язковий предмет на ЗНО, переатестація вчителів й інклюзивність

Як повідомляє портал "Знай" Вчителі кинули страждати від болю учня з переламаними ногами - " моя дитина плакала і кричала"

Також "Знай" писав, що в українському садочку розгорівся скажений скандал, мережа не стримує люті: "вдарили дитину і накинулися на матір"