На сторінці ProZorro в соціальній мережі Facebook продовжують з'являтися державні замовлення на космічні суми.
Зараз у публікації мова пішла про 60-метровий рулон туалетного паперу, який на ділі навіть до 50 метрів не дотягує. Закупівлю серветок і туалетного паперу проводило комунальне підприємство "Калинівський ринок". А ось щоб переконатися в тому, що товар буде відповідати всім вимогам — у постачальників попросили надати зразок продукції.

"Папір туалетний сірий, довжина паперової стрічки відповідно до технічного завдання і пропозиції учасника = 60м, фактична довжина стрічки - 49,5 М, що не відповідає технічному завданню", - йдеться в протоколі тендерного комітету про відхилення пропозиції одного з учасників.

Картинка, фото: Prozorro
Картинка, фото: Prozorro

Працівники тендерного комітету навіть зважилися вручну розмотати і поміряти цілий рулон туалетного паперу.

"Насправді ж вимога надавати зразки продукції-дискримінаційна. Та й у законі немає підстав для відхилення учасника, який надав неякісний зразок товару. Тому комунальне підприємство "Калинівський ринок" скористалося тим, що воно не є замовником у розумінні Закону. Але закупівлю це не врятувало — вчора було відхилено пропозицію останнього учасника аукціону. Питання контролю якості в публічних закупівлях дійсно є гострим", - йдеться в публікації ProZorro.

Новина про комунальників, скріншот: Facebook
Новина про комунальників, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Нагадаємо, на центр "Конча-Заспа" зіллють 800 млн з бюджету - тендери викликали ряд підозр

Як повідомляв "Знай.ua", бенкет під час епідемії: МОЗ витрачає мільйони на "ілюмінацію" та комп'ютерні послуги

Знай.ua писав, Міністерство освіти замовило "VIP-прибирання" і авто з водієм - з бюджету "втечуть" мільйони