У багатьох українців заяви влади про те, що постачальника газу можна просто так взяти і змінити, викликають щире нерозуміння, адже до будинку, та й до населеного пункту йде лише одна труба, і прокладати паралельну інфраструктуру ніхто не стане. Але це не біда: новому постачальнику газу не потрібна нова газотранспортна система, і тому ви можете обирати його самостійно.

Роз'яснення щодо нової ситуації були опубліковані на сторінці Нафтогазу у соціальній мережі "Фейсбук".

Річ у тім, що тепер продаж самого газу та його доставка – це дві окремі послуги, за які ми сплачуємо різним компаніям: газзбуту та облгазу. Завдяки цьому можна без будь-яких перешкод змінити постачальника, адже ви все одно користуєтеся трубами облгазу.

Доставка газу, кадр з відео
Доставка газу, кадр з відео

"Із відкриттям ринку газу для населення в серпні 2020 року кожен із нас може змінити постачальника «блакитного палива» – так само, як, наприклад, інтернет-провайдера.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Для цього потрібно просто порівняти пропозиції різних постачальників (яких понад 50) і обрати найкращі для себе умови, зокрема – нижчу ціну.

Хто б не продавав Вам газ, доставляти його буде все той же облгаз – по тих трубам, що вже прокладені до оселі.

Нових труб прокладати не треба!", — запевняють у Нафтогазі і радять звертатися за деталями до відео.

Нагадаємо, Шмигаль назвав "справедливим" шалене зростання тарифів на газ: "Природний процес".