Кулінарний експерт Євген Клопотенко, незважаючи на свій багатий досвід, все ще відкриває для себе нові сторінки української кухні, але і продовжує ділитися смачними рецептами на сторінці в соціальних мережах.
Зараз він, у своєму Instagram-акаунті, де за його життям стежать понад 540 тисяч осіб, поділився інформацією про звані вечері в ресторані "100 років тому вперед", які за півтора року, за його словами, стали дуже особливою гастрономічною подією.
Клопотенко заявив, що придумує тематику, запрошує крутих українських шефів і разом вони створюють новий всесвіт. Зараз він з Микитою Сіліним придумали сім страв-зміна китайської кухні під українським баченням і навпаки.

Страви Євгена Клопотенка, скріншот: Instagram
Страви Євгена Клопотенка, скріншот: Instagram

"✔️Страва №1 (я) - перероблена курка по-сичуанськи. Курка су-от з горіховим маслом, паніровкою з маку і ромашки, соус на основі м'ясного бульйону і зубрівки, коріння латаття, соус на основі квасу і креветок, терпка хурма з чорним перцем і Чилі замість сичуаньского перцю, кістка замість вилки.

✔️Страва №2 (Микита) - перероблена верещака. Ребра, запечені і глазуровані в пасті Чилі і темному соєвому соусі, пюре з цибулі порей з соком мідій, кимчи з ліщиною.

✔️Блюдо №3 (я) - воно було на самому початку вечері. Медуза з томатів, базиліка і фрешу з устриць.

Страви Євгена Клопотенка, скріншот: Instagram
Страви Євгена Клопотенка, скріншот: Instagram

✔️Блюдо №4 (Микита) - перероблені карасі в сметані. Малосолений сібас, крем з тофу з цедрою цитрусових і сичуанським перцем, пюре зі шпинату і петрушки з маслом Чилі.

✔️Блюдо №5 (я) - тахіні з соняшникового насіння, соус з трав і м'ясних кісток, паста, яку гостям треба було зварити самим. Плюс вирізка оленя-найкраще м'ясо everrrrr.

✔️Страва №6 ( Микита) - перероблені голубці. Гриби шиітаке, свинячий фарш, креветки, шпинат, соус на основі бульйону дасі і пудри з фіолетової капусти.

Страви Євгена Клопотенка, скріншот: Instagram
Страви Євгена Клопотенка, скріншот: Instagram

Популярні новини зараз

Андрій Шевченко зробив неймовірне для української збірної на Олімпіаді в Токіо: "Вперед до перемог"

Індекс Біг-Мака: долар в Україні має коштувати 11,5 гривень

Полякова, Дорофєєва, Боржемська, Гросу, Саніна, Лижичко позмагалися за найкращу фігуру: "Битва сталевих пресів"

Легенда 90-х Тетяна Овсієнко змінилася до невпізнання, час не щадить нікого: експерименти з волоссям і хрип, як у Лепса

Показати ще

✔️Страва № 7 (я) - перероблене смажене молоко (десерт). Молозиво з морозивом з ванілі і цвітної капусти, покриття зі звареного в креветочному бульйоні саго, зверху соус з кислої ферментованої квасолі хойсін, шоколадна сфера з карамеллю, що вибухає, бісквіт і паростки ялинки", — написав Євген Клопотенко в публікації.

В кінці поста з безліччю цікавих страв український кухар заявив, що любить звані вечері і те, що вони мають глибоку історію. Також він без розуму від емоцій гостей і від того, як ці вечері виглядають на українському гастрономічному ринку.

Страви Євгена Клопотенка, скріншот: Instagram
Страви Євгена Клопотенка, скріншот: Instagram

Нагадаємо, шеф-кухар Клопотенко підказав, що приготувати рідним на вечерю - ніжна паелья з куркою

Як повідомляв "Знай.ua", Клопотенко навчить запікати річкову форель із золотистою скоринкою: "Збочень не потрібно"

Знай.ua писав, Клопотенко змішав божественний салат для тих, що худнуть: "Мурашки від збудження"