Сьогодні, 30 січня 2021 року, на офіційній сторінці президента України Володимира Зеленського в Telegram з'явилася нова публікація.

У ній глава держави поговорив про страх політиків перед законом про референдум.

"Найбільше на цьому тижні вразило, як багато страху з'явилося у деяких політиків і їх "партійних" коментаторів від нашого закону про референдум. Зовсім не у суспільства, а саме у політиків. Знаєте, чому вони так бояться референдуму? Все банально. Це їх ключовий страх перед людьми. Це страх перед незворотністю тих змін, які відбулися в 2019 році. Коли дуже солідні діячі і діячки після десятиліть "царювання" у високих кабінетах вмить опинилися... без влади і впливу", - заявив Володимир Зеленський.

Він також додав, що зараз такі політики живуть лише однією цинічною надією про можливість відігратися і знову зібратися "клубом старих друзів". Це дозволить їм вирішувати все в державі для власної вигоди, не питаючи у суспільства нічого. Однак якщо народ все ж має реальний інструмент референдуму — подібні діячі не можуть бути впевненими ні в чому.

Володимир Зеленський, скріншот: Telegram
Володимир Зеленський, скріншот: Telegram

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Адже референдум, за словами Зеленського, є інституційною зброєю людей, щоб відсікати "не відповідає" інтересам суспільства і вибирати те, заради чого держава і повинна працювати.

"Ми дали людям справжню можливість здійснювати вирішальний вплив на владу. І не на один раз, а назавжди. І скористатися цією можливістю народ може в будь-який момент. Тому, друзі-політики, звикайте. Вам тепер завжди доведеться враховувати, що останнє слово буде не за вами, а за суспільством", — підсумував президент.

Нагадаємо, Зеленський віддав шоумену Скічко Черкащину - з ведучого "Євробачення" в главу області

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський терміново звернувся до українців через загибель героїв: "Сили ворога в рази більше"

Знай.ua писав, Зеленський розповів про тарифи на газ, іпотеку на житло в 7% і виплатах школярам