Президент України Володимир Зеленський повідомив про звільнення з піратського полону шести українських моряків з судна Stevia.

Відповідна інформація була оприлюднена на офіційних сторінках президента у соціальних мережах.

Президент також подякував українським дипломатам і всім причетним до звільнення українців.

"Сьогодні було звільнено 6 українських моряків – членів екіпажу судна Stevia, яких півтора місяця утримували в піратському полоні в Нігерії. Наші громадяни в безпеці, чекаємо на їхнє якнайшвидше повернення на батьківщину!

Дякую українським дипломатам та всім, хто був причетний до звільнення наших співвітчизників!" — йде мова у повідомленні.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Човен Stevia, який ходить під прапором Камеруну, було атаковано піратами у водах Гвінейської затоки 16 грудня минулого року. Судно йшло з південної частини Нігерії в Абіджан, Кот-д'івуар, коли на нього напали. З восьми членів екіпажу шестеро виявилися українцями (капітан, старший помічник, 2-й помічник капітана, стармех, електромеханік і вайпер).

Нагадаємо, У Гвінейській затоці корабель потерпів напад піратів, в полон потрапили семеро українців.

Як повідомляв Знай.ua, СБУ затримала віроломного командира бойового корабля.