У понеділок 1 лютого погоду в Україні почне визначати циклон, який прямує з Півдня. Через це слід готуватися до опадів практично на всій території України: де до снігу чи мокрого снігу, а де й до дощу. Через це особливо небезпечною залишатиметься ситуація на дорогах — слід очікувати ожеледиці.

Прогнозом погоди ділиться синоптикиня Наталка Діденко та Український Гідрометцентр.

У понеділок у центральних областях, на Півночі, на Харківщині, в Одеській та Миколаївській областях - знову сильні опади.

Очікуються снігопади, сніг змішуватиметься із мокрим снігом, на Харківщині, Одещині, Миколаївщині та в більшості центральних областей навіть переважатиме дощ.

Погода на 1 лютого, зображення Український Гідрометцентр
Погода на 1 лютого, зображення Український Гідрометцентр

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Частині регіонів все ж пощастить: Волинь, Рівненщина, більшість Львівщини та Закарпаття, а також Запоріжжя, Донеччина, Луганщина, Крим та Херсонщина зможуть уникнути сильних опадів.

Але не обійдеться й без інших складнощів — на Сході України південно-східний вітер очікується штормовим.

Температура повітря найнижчою буде на Заході та Півночі: вночі -6-12 градусів, вдень -2-5 градусів, на Закарпатті +1+3 градуси.

На решті території України протягом дня буде відносно тепло, біля +1+4 градусів, а на Сході, Півдні та на Дніпропетровщині - й усі +4+9 градусів, в Криму до +10+14 градусів.

Нагадаємо, синоптики дали прогноз погоди в Україні на січень 2021 року