Уповноважений президента у справах дітей розповів, що необхідно робити, щоб уберегти дитину від сексуального насильства.

Відповідний пост Микола Кулеба опублікував на своїй сторінці в Facebook.

У ЗМІ все частіше миготять новини про те, що діти стають жертвами сексуального насильства не тільки з боку незнайомих людей, але і з боку навіть близьких. Але це лише мала частина того, що замовчується дорослими, і того, що діти бояться розповісти навіть батькам.

Микола Кулеба нагадав, що батьки не в силах вплинути на все оточення своїх дітей і ніхто не може бути впевнений, що з його дитиною такого не станеться. Діти повинні знати, як себе захистити і до кого звертатися за допомогою.

Правила, які повинна знати кожна дитина:

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще
  • Ніхто не може торкатися його інтимних частин тіла;
  • Ніхто не може змушувати його торкатися чужих інтимних частин тіла;
  • Ніхто не може змушувати його обминати або цілувати іншого;
  • Ніхто не може обіймати або цілувати дитину без його згоди;
  • Дитина не може піти в гості або на прогулянку, не попередивши про це своїх батьків;
  • Якщо якась подія викликала у дитини почуття страху або неспокою, необхідно повідомити про це дорослому, якому він довіряє (Батьки, Вчителі).

Правила / фото: Facebook
Правила / фото: Facebook

Кожен батько повинен убезпечити свою дитину, розповівши йому про ці правила. В уряді також створили серію мультфільмів, які допоможуть пояснити дитині, як захистити себе від потенційного ґвалтівника.

Нагадаємо, що у Франківську схопили пенсіонера-ґвалтівника: 11-річна дівчинка народила йому доньку.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Тернопільській області батьки школяра заплатять штраф за булінг з боку дитини на адресу одного з вчителів.

Також Знай.иа писав, що школярок роблять винними в насильстві над ними.