Зі Сполучених Штатів Америки прийшли дуже цікаві новини зі сфери космонавтики. Тут компанія Ілона Маска SpaceX робить неймовірні зусилля для того, щоб людство могло повірити в те, що політ на Марс - справжнє майбутнє.

Так, дев'ятий тест-зразок космічного корабля Starship здійснив випробувальний суборбітальний політ на висоту 10 км, після чого оригінальним чином повернувся до точки старту. Під час посадки апарат не зміг скинути швидкість і вирівнятися, в результаті чого розбився.

Про це стало відомо завдяки трансляції, яку вела компанія SpaceX в режимі онлайн.

Starship, фото: gettyimages
Starship, фото: gettyimages

Судячи з усього, не спрацював один з двох двигунів, які повинні були забезпечити гальмування в заключній фазі польоту і посадки. Політ тривав шість хвилин і 26 секунд.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Політ пройшов номінально. Наше найперше завдання - продемонструвати контроль над кораблем на дозвуковій швидкості... Потрібно лише трохи попрацювати над посадкою. Нагадуємо: це всього лише тест-політ. Ми отримали багато хорошої інформації для аналізу", - повідомили в SpaceX.

У компанії такі ситуації називають оригінально - "RUD": rapid unscheduled disassembly, тобто "швидке позапланове розбирання". До цього "Старшип" здійснював аналогічний політ лише раз: 9 грудня 2020 року зразок SN8 успішно виконав всі завдання, окрім посадки. Тепер на черзі Starship SN10, запуск якого заплановано на лютий 2021 року. Вже незабаром, залишається тільки чекати.

Раніше повідомляли, Ілон Маск навчив мавпу різатися в комп за допомогою чіпа - змова або конкуренція фанатам "танчиків"?

Як повідомляв Знай.иа, SpaceX маска побила рекорд космонавтики: "143 за раз".

Знай.иа писав, Ілон Маск подарує $100 млн за "упаковку" для неприємних запахів: взяти участь може кожен.