На Запорізькій ТЕС, найбільшій в Україні теплоенергостанції сталася аварія.

За попередніми даними, аварійно відключилися всі енергоблоки ТЕС. У містах Енергодар та Дніпрорудний і найближчих селах зникло світло, зв'язок та інтернет.

Енергодар стоїть весь в диму, смердить гаром. Пішли чутки про евакуацію міста. Однак, наскільки все серйозно, наразі ніхто нічого сказати не може. Офіційної інформації ніякої немає, а мобільний зв'язок перевантажений.

Депутат Енергодарської міськради Анатолій Анохін на своїй сторінці в Facebook повідомив про аварію, зазначивши, що п'ятдесятитисячне місто та округа залишилися без світла. Немає також і води - зупинилися помпи.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

"За всіма ознаками - серйозна аварія на самій ЗаТЕС. Можливо, навіть зі зупинкою блоку (-ів). Гул, який всі чули - аварійний скид пара на ТЕС. Наскільки все серйозно - ніхто нічого сказати не може. Мобільний зв'язок перевантажений. Води немає - зупинилися помпи. Наразі - це все", - написав депутат.

Місцеві жителі в соцмережах публікують фото та відео з району аварії на Запорізькій ТЕС. Місто без світла. До електростанції несуться пожежні машини.

Якщо електрики не буде у найближчі години, то жителі можуть залишитися ще й без тепла, зазначають користувачі.

Доповнення

З'явилась офіційна заява мера Енергодара. За його словами, в місті частково відновили подачу електроенергії, мобільний зв'язок працює стабільно.

Зазначимо, що Зпорізька ТЕC, яка належить "ДТЕК Дніпроенерго" Ріната Ахметова, є найпотужнішою тепловою електростанцією України із загальною встановленою електричною потужністю 3650 МВт. Розташована на лівому березі Каховського водосховища у міста Енергодар Запорізької області. Труби ТЕС сягають близько 320 метрів у висоту і є одними з найвищих в Європі.

У безпосередній близькості до станції знаходиться найпотужніша електростанція в Європі — Запорізька АЕC.