Власник заплатив орендарям штраф, аби вони тільки погодились з'їхати з його квартири. І це не анекдот, а реальна історія, яка може трапитись з будь-ким.

Юрист Олександр Моргун пояснив, як не залишитись "без штанів", здавши квартиру в оренду.

На своїй сторінці в Instagram юрист розказав історію, яка трапилась з його клієнтом.

Чоловік здав квартиру орендарям і як законослухняний громадянин сам запропонував молодій сім‘ї, яка в нього винаймала квартиру, укласти договір у письмовому вигляді.

"До нотраріуса не йшли, договір скачав з інтернету, але так можна оскільки відповідно до ст 811 ЦКУ, договір оренди має юридичну силу, якщо укладений письмово і підписаний сторонами", - зазначив юрист.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Та при цьому чоловік допустив дві великі помилки. По-перше, він не зазначив у договорі терміну його дії, а по-друге, у договорі був відсутній пункт про дострокове розірвання в односторонньому порядку.

Тому, коли чоловіку трапилась гарна нагода продати квартиру, і він попросив орендарів виселитись, попередньо їх про це попередивши, на нього чекав розвиток подій, на який він аж ніяк не сподівався.

Орендарі відмовились виселятись із квартири, пригрозивши власнику поліцією.

Звернувшись до суду, чоловік був шокований ще більше.

"Суд міг розірвати договір відповідно до ст 825 ЦКУ лише у випадку, якби орендарі не сплачували за оренду або руйнували чи псували житло, але ті були охайними та платили справно. А і ще оскільки договір не передбачав терміну його закінчення то відповідно до ст 821 ЦКУ, якщо термін в договорі не вказаний, він вважається укладеним на максимальний термін 5 років", - розповів юрист.

Нагадаємо, юрист пояснив, що значить обов'язковість української мови у сфері послуг

Як повідомляв портал Знай.ua, юрист розповів, чому не варто приховувати свої доходи

Також Знай.ua писав, адвокат дав життєво важливі поради, як поводитися на допиті