В Україні електрика може подорожчати майже в два рази, і тільки для тих одержувачів послуг, які використовують понад 300 кВт/год на місяць. Вже у квітні цього року на українців чекає чергове підвищення тарифів на електроенергію - журналісти пояснили, як насправді йдуть справи.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських журналістів, які посилаються на джерела в уряді.

Оплата за електроенергію, кадр з відео
Оплата за електроенергію, кадр з відео

"Спочатку йшлося про те, щоб приблизно до 2 грн підвищити загальний тариф. Зараз є побоювання, що буде після 15 числа, коли отримають платіжки за січень. Ніхто не розраховував на таку реакцію, на відміну від пільгового тарифу. Є цілком обґрунтовані підозри, що і Росія підігрівала ідею "тарифних площ". Зараз всі сили кинуто, щоб нормалізувати ситуацію", - зізналося джерело в уряді.

Голова Комітету з питань ЖКГ Громадської ради при КМДА Олег Попенко, з 1 квітня тариф на перші 300 кВт/год міняти не будуть, а за кожний наступний доведеться платити вже 3,42 грн. Велика частина сімей подорожчання електроенергії на собі значно не відчує.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Зазначається, що якщо сім'я живе в багатоквартирному будинку і використовує більше 100 кВт/год світла, то суми в платіжках зростуть на 78 гривень.

Сильно перший етап подорожчання вдарив по власникам електричних котлів: їх платежі будуть на кілька тисяч більше. Наприклад, якщо в місяць на опалення витрачати 1000 кВт год, то за старим тарифом потрібно було заплатити 900 грн, а за новими - вже 1680 грн.

Раніше повідомляли, програма "Доступні ліки": як отримати пільгові медикаменти.

Як повідомляв Знай.uа, українці вимагають від Зеленського зробити аналізи для вагітних безкоштовними.

Знай.uа писав, в Україні запровадять електронну трудову книжку: як це вплине на пенсії.