Смерть людина є найбільшою трагедією для рідних і друзів.

Іноді навіть здається, що крім похорону, пам'ятника на могилі, поминок і доброї пам'яті померлому вже нічим не можна допомогти. Однак ще з глибокої давнини говорили про важливість молитви за покійних, яка може бути і короткою, і своїми словами, а також безмовною без можливості говорити через своє горя.

Молитва про покійного до 40 днів

Пом'яни, Господи Боже наш, у вірі і надії живота вічного новопреставленого раба Твого (або раби твоєї), ім'ярек, і яко благ і чоловіколюбець, відпущаяй гріхи і споживай неправди, ослаби, залиш і прости вся вільна його гріхи і мимовільна, покладаючи його у святе друге пришестя Твоє в причастя вічних твоїх благ, іхже заради в Тебе єдиного вірова, істиннаго Бога і Чоловіколюбця. Яко Ти єси воскресіння і живіт, і спокій рабу твоєму, ім'ярек, Христе Боже наш. І Тобі славу возсилаємо, з безначальним твоїм Отцем і з Пресвятим Духом, нині і повсякчас, і на віки віків, амінь.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Молитва про покійну маму

Господи, Ісусе Христе, Боже наш! Ти сірих хранитель, скорботних притулок і плачуть Утішитель.

Вдаюся до тебе аз, сірий, стеня і плачу, і молюся Тобі: почуй моління моє і не відверни обличчя Твого від зітхань серця мого і від сліз очей Моїх. Молюся Тобі, милосердий Господи, Утамуй скорботу мою про розлучення з народила і виховала мене матерію моєю, (ім'я)–, душу ж ея, яко отшедшую до Тебе з істинною вірою в тебе і з твердою надією на твоє людинолюбство і милість, прийми в Царство Твоє Небесне.

Схиляюся перед твоєю святою волею, еюже отята бисть у мене, і прошу тебе, не отими точию від неї милості і благосердя твого. Вем, Господи, яко Ти Суддя світу цього, гріхи і нечестя отців наказуєш в дітях, онуках і правнуках навіть до третього і четвертого роду: але і милуеші батьків за молитви і чесноти чад їх, онуків і правнуків. З розтрощенням і розчуленням серця молю Тебе, милостивий Судіє, не карай вічним покаранням покійну незабутню для мене рабу Твою, матір мою (ім'я), але відпусти їй вся гріхи ея вільна і мимовільна, словом і ділом, веденням і невіданням створена нею в Житії ея зде на землі, і по милосердю і людинолюбству твоєму, молитов заради Пречистої Богородиці і всіх святих, помилуй ю і вічні муки визволи.

Ти, милосердий Отче батьків і чад! Даруй мені, у всі дні життя мого, до останнього подиху мого, не преставати памятовати про покійної матері моєї в молитвах своїх, і благати Тебе, праведного Судію, та вчиниши ю в місці світлому, в місці прохолодне і в місці покійні, з усіма святими, аж ніяк відбіжі всяка хвороба, печаль і зітхання.

Милостиве Господи! Прийми днесь про раба твоєї твоєї (ім'я) теплу молитву мою цю і віддай їй відплатою твоїм за труди і піклування виховання мого в вірі і християнському благочесті, яко навчила мене найперше ведети тебе, свого Господа, в благоговінні молитися тобі, на тобі єдиного сподіватися в бідах, скорботах і болезнех і зберігати заповіді Твоя; за благопопеченіе ея про моє духовному успіху, за теплі пріносімия нею про мене моління перед Тобою і за всі дари, нею Випрошені мені від тебе, віддай їй своєю милістю, своїми небесними благами і радощами у вічному царстві твоєму.

Ти бо єси Бог милостей і щедрот і людинолюбства, ти спокій і радість вірних рабів Твоїх, і Тобі славу возсилаємо з Отцем і Святим Духом, і нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва про покійного батька

Господи, Ісусе Христе, Боже наш! Ти сірих хранитель, скорботних притулок і плачуть Утішитель.

Вдаюся до тебе аз, сірий, стеня і плачу, і молюся Тобі: почуй моління моє і не відверни обличчя Твого від зітхань серця мого і від сліз очей Моїх. Молюся Тобі, милосердий Господи, Утамуй скорботу мою про розлучення з народив і виховав мене батьком моїм, (ім'я), душу ж його, яко отшедшую до Тебе з істинною вірою в тебе і з твердою надією на твоє людинолюбство і милість, прийми в Царство Твоє Небесне.

Схиляюся перед твоєю святою волею, еюже отят бисть у мене, і прошу тебе, не отими точию від нього милості і благосердя твого. Вем, Господи, яко Ти Суддя світу цього, гріхи і нечестя отців наказуєш в дітях, онуках і правнуках навіть до третього і четвертого роду: але і милуеші батьків за молитви і чесноти чад їх, онуків і правнуків. З розтрощенням і розчуленням серця молю Тебе, милостивий Судіє, не карай вічним покаранням покійного незабутнього для мене раба Твого Батька Мого (ім'я), але відпусти йому вся гріхи його вільна і мимовільна, словом і ділом, веденням і невіданням створена ним в Житії його зде на землі, і по милосердю і людинолюбству твоєму, молитов заради Пречистої Богородиці і всіх святих, помилуй його і вічні муки визволи.

Ти, милосердий Отче батьків і чад! Даруй мені, у всі дні життя мого, до останнього подиху мого, не преставати памятовати про покійного батька моєму в молитвах своїх, і благати Тебе, праведного Судію, та вчиниши його в місці світлому, в місці прохолодне і в місці покійні, з усіма святими, аж ніяк відбіжі всяка хвороба, печаль і зітхання.

Милостиве Господи! Прийми днесь про раба твоєму (ім'я) теплу молитву мою цю і віддай йому відплатою твоїм за труди і піклування виховання мого в вірі і християнському благочесті, яко навчив мене найперше ведети тебе, свого Господа, в благоговінні молитися тобі, на тобі єдиного сподіватися в бідах, скорботах і болезнех і зберігати заповіді Твоя; за благопопеченіе його про моє духовному успіху, за теплі пріносімия їм про мене моління перед тобою і за всі дари, їм (нею) випрошені мені від тебе, віддай йому Своєю милістю, своїми небесними благами і радощами у вічному царстві твоєму.

Ти бо єси Бог милостей і щедрот і людинолюбства, ти спокій і радість вірних рабів Твоїх, і Тобі славу возсилаємо з Отцем і Святим Духом, і нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва про покійну бабусю

Пом'яни, Господи Боже наш, у вірі і надії живота вічного рабу Твою ім'я, і яко благ і чоловіколюбець, відпущаяй гріхи і споживай неправди, ослаби, залиш і прости вся вільна її гріхи і мимовільна, покладаючи її у святе друге пришестя Твоє в причастя вічних твоїх благ, іхже заради в Тебе єдиного вірова, істиннаго Бога і Чоловіколюбця.

Яко Ти єси воскресіння і живіт, і спокій Рабі твоєї ім'я, Христі Боже наш. І Тобі славу возсилаємо, з безначальним твоїм Отцем і з Пресвятим Духом, нині і повсякчас, і на віки віків, амінь.

Молитва про покійного дідуся

Пом'яни, Господи Боже наш, у вірі і надії живота вічного раба Твого ім'я, і яко благ і чоловіколюбець, відпущаяй гріхи і споживай неправди, ослаби, залиш і прости вся вільна його гріхи і мимовільна, покладаючи його у святе друге пришестя Твоє в причастя вічних твоїх благ, іхже заради в Тебе єдиного вірова, істиннаго Бога і Чоловіколюбця.

Яко Ти єси воскресіння і живіт, і спокій рабу твоєму, ім'я, Христе Боже наш. І Тобі славу возсилаємо, з безначальним твоїм Отцем і з Пресвятим Духом, нині і повсякчас, і на віки віків, амінь.

Молитва про покійну дочку

Господи Ісусе Христе, Боже наш, Владико живота і смерті, Утішителю скорботних! З скрушеним і розчуленим серцем вдаюся до Тебе і молюся Ти: пом'яни. Господи, у Царстві твоєму покійного рабу Твою, чадо моє( ім'я), і створи їй вічну пам'ять. Ти, Владико живота і смерті, дарував єси мені чадо це. Твоєї ж благої і Премудрої волі зволися і від'яти е У мене. Буди благословенне Ім'я Твоє, Господи. Молю Тебе, Судіє неба і землі, безконечною любов'ю твоєю до нас, грішним, прости покійному чаду моєму вся гріхи його, вільна і мимовільна, яже словом, яже справою, яже веденням і невіданням. Прости, милостиві, і наша батьківська гріхи, та не будуть вони на чадех наших: вем, яко множіцею согрешіхом перед Тобою, множіцею не соблюдохом, що не сотворіхом, якоже заповідав єси нам. Аще ж покійне чадо наше, нашея або своея заради провини, бяше в Житії сем, працюючи світу і плоті своєї, і не паче тобі, Господу і Богу своєму: аще возлюби принади світу цього, а не паче Слово Твоє і заповіді Твоя, аще віддався ласкавим життєвим, а не паче розтрощення про гріхів своїх, і в нестриманні бдіння, піст і молитву забуттю предавше – молю Тебе старанно, прости, преблагий Отче, чаду моєму вся такі гріхи його, прости і ослаби, аще і Іно зле сотвори в Житії Сем. Христе Ісусе! Ти воскресив єси дочка Іаїра по вірі і молитві Отця ея. Ти зцілив єси дочка дружини-хананеянки по вірі і проханню матері ея: почуй убо і молитву мою, не погорди і моління мого про Чаді моєму. Прости, Господи, прости вся гріхи її та, простивши і очистивши душу її, изми борошна вечныя та всели з усіма святими Твоїми, що від віку благоугодившими Тобі, идеже несть хвороба, ні печаль, ні воздыхание, але жизнь безконечная: яко несть чоловік, іже живий буде і не згрішить, але Ти Єдиний єси крім усякого гріха: так єгда имаши судити мирови, почує чадо моє превожделенный голос Твій: прийдіть, благословенні Отця Мого, наслідуйте приготоване вам Царство від створення світу.

Яко Ти єси батько милостей і щедрот. Ти живіт і воскресіння наше, і Тобі славу возсилаємо з Отцем і Святим Духом, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва про покійного сина
Господи Ісусе Христе, Боже наш, Владико живота і смерті, Утішителю скорботних! З скрушеним і розчуленим серцем вдаюся до Тебе і молюся Ти: пом'яни. Господи, у Царстві твоєму покійного раба Твого, чадо моє (ім'я), і створи їй вічну пам'ять. Ти, Владико живота і смерті, дарував єси мені чадо це. Твоєї ж благої і Премудрої волі зволися і від'яти е У мене. Буди благословенне Ім'я Твоє, Господи. Молю Тебе, Судіє неба і землі, безконечною любов'ю твоєю до нас, грішним, прости покійному чаду моєму вся гріхи його, вільна і мимовільна, яже словом, яже справою, яже веденням і невіданням. Прости, милостиві, і наша батьківська гріхи, та не будуть вони на чадех наших: вем, яко множіцею согрешіхом перед Тобою, множіцею не соблюдохом, що не сотворіхом, якоже заповідав єси нам. Аще ж покійне чадо наше, нашея або своея заради провини, бяше в Житії сем, працюючи світу і плоті своєї, і не паче тобі, Господу і Богу своєму: аще возлюби принади світу цього, а не паче Слово Твоє і заповіді Твоя, аще віддався ласкавим життєвим, а не паче розтрощення про гріхів своїх, і в нестриманні бдіння, піст і молитву забуттю предавше – молю Тебе старанно, прости, преблагий Отче, чаду моєму вся такі гріхи його, прости і ослаби, аще і Іно зле сотвори в Житії Сем. Христе Ісусе! Ти воскресив єси дочка Іаїра по вірі і молитві Отця ея. Ти зцілив єси дочка дружини-хананеянки по вірі і проханню матері ея: почуй убо і молитву мою, не погорди і моління мого про Чаді моєму. Прости, Господи, прости вся гріхи її та, простивши і очистивши душу її, изми борошна вечныя та всели з усіма святими Твоїми, що від віку благоугодившими Тобі, идеже несть хвороба, ні печаль, ні воздыхание, але жизнь безконечная: яко несть чоловік, іже живий буде і не згрішить, але Ти Єдиний єси крім усякого гріха: так єгда имаши судити мирови, почує чадо моє превожделенный голос Твій: прийдіть, благословенні Отця Мого, наслідуйте приготоване вам Царство від створення світу. Яко Ти єси батько милостей і щедрот. Ти живіт і воскресіння наше, і Тобі славу возсилаємо з Отцем і Святим Духом, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Нагадаємо, найсильніші молитвы від пияцтва дитини: надія і віра на тверезість і майбутнє щастя

Як повідомляв "Знай.ua", найважливіші молитви за батьків: за здоров'я і подяки за їх життя

Знай.ua писав, найсильніші молитви за здоров'я рідних: від онкологічних та інших важких хвороб