7 лютого низку регіонів України засипало снігом. Місцями на дорогах спостерігається ожеледиця.

Про ситуацію з погодними умовами розповідають у офіційному повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Сніг особливо вразив Західну Україну і йде у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій областях, тоді як на Закарпатті сніг з дощем і ожеледь. Зате у північних, центральних та південних областях лише місцями невеликий сніг (на крайньому півдні з дощем), у той час як на Сході без опадів.

На дорогах місцями ожеледиця, пориви вітру до 15-20 м/с (І рівень небезпечності – жовтий).

Снігопад в Україні, кадр з відео
Снігопад в Україні, кадр з відео

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Погіршення погоди очікується й надалі. Вже 8 лютого у західних, Житомирській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській областях значний сніг, пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, снігові замети, (приріст снігу 20-30 см, в Рівненській, Волинській, Львівській областях 30-40 см); на Закарпатті, вдень і на Прикарпатті та у південних, Кіровоградській, Дніпропетровській областях сніг з переходом у дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності – жовтий).

Наразі проїзд на дорогах загального користування забезпечено. За інформацією Укренерго, знеструмлення населених пунктів відсутнє. При цьому очікується, що такий стабільний стан навряд вийде забезпечити найближчими днями.

Нагадаємо, Рятувальники з гучномовцями не дають прикарпатцям розслабитися - "Всім одягнути маски!"

Як повідомляв портал Знай.ua, У Чернівецькій області завалений "велетень" вибив вікна в багатоповерхівці.

Також Знай.ua писав, У центрі Києва палає історична будівля - їдкий дим застеляє вулицю.