У 2021 продовжує розвиватися Всеукраїнська школа онлайн — проєкт, який був запущений під час ще першого локдауну минулого року: постійно зростає кількість уроків і з'являються нові функції, у той час як на порталі зареєструвалося понад 120 тисяч користувачів, а завантаження і переглядів матеріалів вже понад 15 мільйонів переглядів.

Про це розповідають у матеріалі телеканалу ICTV.

Як пояснили у репортажі, подібні онлайн-проєкти існують у всіх економічно розвинених країнах, і для України пандемія стала лише приводом прискоритися.

Переваги онлайн-навчання відчули вже й школярі попри те, що вони тепер мають можливість повернутися за парти. Прикладом може бути восьмикласниця Софія, яка раніше мала проблеми з фізикою, а тепер вона "підсіла на Всеукраїнську школу онлайн". Дівчина відзначає, що уроки тепер більш схожі на науково-популярне шоу.

Всеукраїнська школа онлайн, скріншот YouTube
Всеукраїнська школа онлайн, скріншот YouTube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Всеукраїнська школа онлайн розпочалася з уроків-лекцій, але тепер пропонує куди більш комплексні рішення, які включають у себе конспект, додаткові матеріали, тести для самоперевірки й підсумкового контролю.

Найближчим часом в рамках проєкту планують записати до нині доступних 800 уроків з 18 дисциплін ще 1000 уроків, а також додати уроки інформатики. Серед нових функцій, які планують запровадити в майбутньому — можливість для вчителів створювати онлайн-класи з ідентифікацією учнів і статистикою прогресу в навчанні.

Раніше повідомляли, у МОН розповіли, яким має бути ідеальний вчитель: знання предмета буде замало.

Як повідомляв Знай.uа, Ляшко попередив про нову хворобу в лютому: школи знову можуть закрити.

Знай.uа писав, в Україні хочуть запровадити уроки християнської етики: "Аморальні люди вчать дітей моралі".