У перший день квітня 2021 року українцям буде не до сміху, в цей день стартує експериментальний проєкт електронної прописки. І почнеться це з того, що штамп в паспорті втратить свою необхідність. Його просто почнуть скасовувати.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства цифрової трансформації України.

Тепер дані буде занесено до електронного реєстру, з якого чиновники повинні будуть самі отримувати інформацію. Протягом року до експерименту приєднаються великі міста. Для того щоб прописатися, потрібні будуть тільки ID-паспорт і заповнення на порталі або в додатку "Дія" заяви.

цифровий паспорт в додатку "Дія"
цифровий паспорт в додатку "Дія"

Крім цього, власник житла повинен буде підтвердити ваш запит: він отримає через "Дію" повідомлення і зможе дати згоду зі смартфона. Весь процес займе не більше доби. При переїзді до іншого місця також можна буде легко виписатися.

Дані про прописку автоматично з'являться в реєстрі. У міністерстві пояснили, що після цього не треба буде ходити по кабінетах і доносити якісь довідки.

Після прийняття закону послуга стане доступною і для власників паспортів-книжок. Закон також передбачає:

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

● скасування штампів у паспортах - підтвердженням реєстрації місця проживання даних про реєстрацію;

● захист права власності – можливість безперешкодно розпоряджатися власним майном (виписати будь-яку особу, яка задекламувала своє місце проживання в нерухомості власника);

● скасування обов'язкового візиту до військкомату при зміні місця проживання онлайн;

● отримання пенсії в будь-якій точці України - заява про призначення пенсії та її отримання здійснюється незалежно від місця роботи або місця проживання заявника.

Раніше повідомляли, без черги і купи паперів: українським батькам показали, як правильно скористатися сервісом "еМалятко".

Як повідомляв Знай.uа, "ПриватБанк" заблокував оплату комуналки онлайн, українці в паніці.

Знай.uа писав, Україна в режимі "без паперів": як змінити прописку онлайн і з чим допоможе "Дія".