Доктор Комаровський відповів на найпопулярніше запитання останнім часом від матусь, які годують грудьми малюка.

Відомий лікар-педіатр, письменник і телеведучий Євген Комаровський часто дає поради батькам щодо лікування та виховання дітей. Цього разу педіатр пояснив, чи можна мамі з коронавірусом годувати грудьми малюка.

До Комаровського звернулась мама грудного малюка, у якої виявили коронавірус. Вона переживає, чи правильно робить, що продовжує годувати дитину грудним молоком.

Доктор Комаровський назвав це запитання найпоширенішим останнім часом. Педіатр відповів на нього однозначно - годувати грудьми можна і потрібно продовжувати.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Грудне молоко є найкращим джерелом харчування для немовлят, в тому числі і тих, у чиїх матерів підтверджений або передбачається діагноз covid-19. За словами Комаровського, якщо інфікована мати вживає належних заходів обережності, вона може сміло годувати грудьми свою дитину.

Євген Комаровський, скріншот: YouTube
Євген Комаровський, скріншот: YouTube

Щодо того, як поставити грудному немовляті діагноз за симптомами, то це зробити практично неможливо, каже педіатр.

"Немовля вам навряд чи скаже, що воно сьогодні не відчуває, як мама пахне і який смак у маминого молока. Та й у дітей такого віку, як правило, специфічних симптомів і не буває", - зазначив Євген Комаровський.

Втім, що стосується лабораторної діагностики, то все ті тести, які використовуються у дорослих, можуть використовуватися й у дітей будь-якого віку, запевнив доктор Комаровський.

Нагадаємо, Комаровський назвав небезпечні ліки проти кашлю

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський пояснив, чому не потрібно боятися протягу

Також Знай.ua писав, Комаровський розкрив простий спосіб виявлення небезпечних місць для зараження covid-19