Врахуйте сприятливі і несприятливі дні для посадки сільськогосподарських культур, а також інших робіт у саду чи на городі завдяки місячному календарю на 2021 рік.

Місяць як природний супутник Землі має значний вплив на окремі процеси на планеті, такі як, наприклад, припливи і відливи. Ще більшого значення Місяць набув у людській культурі. Хоча наукових доказів і бракує, багато людей у своїй садівницькій та городницькій практиці послуговуються місячним календарем і враховують вплив світила.

Наприклад, місячний календар може підказати найсприятливіші дні для посадки чи посіву рослин, таких як редис, картопля, огірки, помідори, баклажани, капуста та багато інших. Однак врахуйте, що ці рекомендації не враховують погодних та кліматичних умов, а також холодостійкості чи теплолюбності окремих сортів.

Сприятливі дні для посадки

Місячний посівний календар 2021
Місячний посівний календар 2021

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Окрім сприятливих, є ще й особливо неблагополучні дні, коли можна подумати над тим, щоб взагалі відмовитися від важливих робіт на городі.

Несприятливі дні для посадки і пересаджування у 2021 році
Несприятливі дні для посадки і пересаджування у 2021 році

Найбільшого значення місячному календарю дають саме при посадці рослин через віру у зв'язок світила з силами росту. Але враховувати вплив Місяця можна й для інших робіт.

Місячний календар садівника-огородника 2021
Місячний календар садівника-огородника 2021

Нагадаємо, щеплення дерев для багатого врожаю: прості правила гарантують вам успіх.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кісточки цих плодів можна перетворити на екзотичний сад, варто спробувати