Президент України Володимир Зеленський скликав термінове засідання РНБО, яке пройде вже 19 лютого.

Офіс Президента в Telegram прокоментував ініціативу глави держави.

Повідомляється, що 12 лютого Володимир Зеленський доручив голові Ради національної безпеки Олексію Данилову підготувати проведення засідання на 19 лютого. Відомо, що деякі питання засідання обговорюватимуть у закритому режимі.

"Загрози національній безпеці держави, які мають бути усунуті, вимагають обов’язкових жорстких рішень у межах, що визначені Конституцією України та чинним законодавством", – інформують в офісі президента.

Володимир Зеленський / фото: сайт президента України
Володимир Зеленський / фото: сайт президента України

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Прес-служба уточнила, що українці повинні бачити державу, яка знає ризики сьогоднішнього дня і вміє оперативно на них реагувати. В ОП зазначили, що в 2019 році суспільство наочно побачило, що були відкладені давно назрілі рішення для захисту нацбезпеки з політичних причин.

"Відсутність тоді достатньої політичної волі заклала під основи нашої державності багато мін сповільненої дії, які й потребують сьогодні системної протидії", – наголошується в повідомленні.

У Зеленського заявили, що пріоритет глави держави – виконання конституційного обов'язку Президента щодо забезпечення національної безпеки держави.

Нагадаємо, що після від'їзду Зеленського на Донбасі підірвався воїн ЗСУ.

Як повідомляв портал Знай.иа, Володимир Зеленський звернувся до українців російською і, зокрема, до Петра Порошенка.

Також Знай.иа писав, що ЛГБТ-спільнота зраділа закриттю телеканалів Медведчука.