Президент України Володимир Зеленський разом з першою леді Оленою на 14-15 лютого відправився в Об'єднані Арабські Емірати з офіційним візитом.

У ході зустрічі між Україною та Об'єднаними Арабськими Еміратами підписали низку важливих двосторонніх документів, які спрямовані на розвиток відносин між країнами.

Зокрема це Протокол між Урядами України та ОАЕ Про внесення змін до міжурядової угоди про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням щодо податків на доходи та капітал.

"Реалізація цього документа послабить фіскальне навантаження на суб'єкти господарювання, сприятиме діловій активності та активізує господарську діяльність", - йдеться в повідомленні.

Володимир Зеленський в ОАЕ, кадр з відео
Володимир Зеленський в ОАЕ, кадр з відео

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Також був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між міністерствами внутрішніх справ України та ОАЕ про взаємне визнання та обмін національних водійських посвідчень.

"Тепер власник водійського посвідчення, виданого компетентним органом однієї з країн, має право керувати транспортним засобом категорії, зазначеної в посвідченні водія, на території іншої країни протягом визначеного її національним законодавством періоду. Укладення цієї Угоди матиме позитивний вплив на розвиток туристичної галузі, економічну і ділову активність, а також сприятиме розвитку контактів між людьми і збільшенню двостороннього пасажиропотоку", - наголошується в повідомленні.

Володимир і Олена Зеленські, скріншот: Telegram
Володимир і Олена Зеленські, скріншот: Telegram

Документи були підписані за результатами зустрічі делегацій України та ОАЕ в Абу-Дабі, що відбулася під головуванням Зеленського і наслідного принца емірату Абу-Дабі, заступника Верховного Головнокомандувача Збройних сил ОАЕ шейха Мухаммада бен Заїда Аль Нахайяна.

Раніше ми повідомляли, Зеленський зважився на жорсткі заходи: в ОП розповіли, що буде на засіданні РНБО.

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленський прибув з першою леді в ОАЕ: зустріли з квітами і прапорами України.

Також "Знай.uа" писав, що Зеленський привітав звільнених від піратів українських моряків з поверненням.