В Україні з понеділка, 15 лютого, камери автоматичної фотовідеофіксації, які контролює МВС України, почали реєструвати нове порушення. Тепер українським водіям доведеться підготуватися до ще одного "бонусу".

Про це стало відомо завдяки повідомленню першого заступника начальника патрульної поліції України Олексія Білошицького в мережі Facebook.

Публікація Олексія Білошицького, скріншот: Facebook
Публікація Олексія Білошицького, скріншот: Facebook

За його словами, відтепер камери автофіксації реєструватимуть одне з найпоширеніших порушень у великих містах, проїзд по смузі громадського транспорту. Так, одна з таких камер знаходиться в столиці на бульварі Дружби Народів, 36.

Саме з понеділка вона фіксує не тільки порушення швидкісного режиму, а й стежитиме за тим, хто пересувається по смузі, призначеній тільки для громадського транспорту.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Система фото - і відеофіксації довела свою ефективність. На місцях де встановлено комплекси автоматичної фіксації правопорушень кількість ДТП з постраждалими і загиблими знизилися втричі. Ми продовжуємо розвивати цей напрямок і поступово намагаємося збільшити не тільки кількість самих камер, але і їх функціонал", — зазначив Білошицький.

Смуга для руху громадського транспорту, скріншот: YouTube
Смуга для руху громадського транспорту, скріншот: YouTube

Також варто нагадати нашим читачам, що станом на лютий 2021 року штраф за виїзд на смугу для громадського транспорту становить 510 гривень.

Раніше повідомляли, у Києві синій таксист вдруге попався копам і заскулив: "Тільки соточку...".

Як повідомляв Знай.uа, водіїв стануть більше штрафувати за порушення ПДР: як контролюватимуть рух на дорогах.

Знай.uа писав, у Львові спіймали шумахера з божевільним спідометром: 168 км/год.