Станом на лютий 2021 року, в Україні система субсидій на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) працює у звичайному режимі. Відомо, що допомога на "комуналку" надається малозабезпеченим категоріям громадян, а також тим, хто вимушено використовує багато електроенергії для опалення.

Про це стало відомо завдяки заяві заступника Міністра соціальної політики України Віталія Музиченка, яку він озвучив під час форуму "Україна 30". Трансляція з форуму з'явилася в мережі Facebook.

"Система субсидій працює в штатному режимі. Звичайно, ми розуміємо, що система субсидій працює в режимі подушки для тих громадян, які не здатні самостійно оплачувати загальнообов'язкові потреби, такі як житлово-комунальні послуги", - зазначив Музиченко.

За його словами, в цьому опалювальному періоді було внесено певні зміни, щоб посилити соцпідтримку певних категорій громадян (багатодітні сім'ї, дитбудинки тощо). Він повідомив, що в системі субсидій - близько 3 млн домогосподарств.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Оформлення субсидії, кадр з відео
Оформлення субсидії, кадр з відео

"Якщо ми говоримо про короткострокову перспективу, у зв'язку з тим, що з січня місяця було прийнято рішення про скасування певної системи тарифоутворення, то виникла проблема щодо необхідності вироблення досить швидкого іншого механізму на відміну від житлових субсидій, щоб забезпечити підтримку тих категорій населення, які найбільше від цього постраждали", - заявив Музиченко, уточнивши, що пільги стосуються тих українців, які вимушено споживають багато електроенергії для опалення житла.

За його словами, саме тому було впроваджено компенсаційні виплати до кінця опалювального періоду: "Після опалювального періоду ті категорії, які з об'єктивних підстав споживають багато, для них впроваджено вже системний захід підтримки і вони продовжують бути захищені через системний захід підтримки".

Раніше повідомляли, українці вимагають прирівняти гривню до Євро: "Жебраки і вимирають".

Як повідомляв Знай.uа, українці просять зменшити податки заради дітей: "Хочуть народжувати".

Знай.uа писав, як отримати свідоцтво про народження, якщо дитина з'явилася на світ не в пологовому будинку.