З'явилися свіжі дані стосовно мінімальних зарплат у країнах Європейського союзу і найнижчі з них у Болгарії, Угорщині та Румунії. Вони становлять 332, 442 і 458 доларів відповідно.

Водночас в Україні мінімальна зарплата з 1 січня 2021 року зросла до 6 тисяч гривень, що на сьогодні становить 215 доларів США. Інфографіку від найнижчих до найнижчих мінімальних зарплат представило "Радіо Свобода".

Мінімальна зарплата, кадр з відео
Мінімальна зарплата, кадр з відео

Найвищі мінімальні заробітні плати у Люксембурзі - 2,202 долари, Ірландії - 1,724, Нідерландах - 1,685, Бельгії - 1,626, Німеччині - 1,614, Франції - 1,555, Іспанії - 1,108, Словенії - 1,024. У цих країнах рівень "мінімалки" перевищує 1 тисячу доларів.

У Латвії, Хорватії, Чехії, Естонії, Польщі, Словаччині, Литві, Греції, Португалії та Мальті мінімальна заробітна плата знаходиться у проміжку 500 - 1000 доларів.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Варто зауважити, що Кіпр, Італія, Австрія, Данія, Швеція та Фінляндія не мають офіційної мінімальної заробітної плати.

Мінімальні зарплати у країнах ЄС, Радіо Свобода
Мінімальні зарплати у країнах ЄС, Радіо Свобода

Нагадаємо, в Україні скасували трудові книжки: як електронний документ вплине на облік стажу. Закон передбачає відмову від паперових трудових книжок

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчорашній випускник лейтенант "Хмара" опинився на передовій під носом в окупантів: "Готові відбити ворожу атаку". Лейтенант Дмитро "Хмара" лише пів року тому закінчив навчання

Також "Знай.ua" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни: "В кого дохід, не перевищує 50 тисяч гривень". Українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.